طرز تهیه نان خوشمزه خاچاپوری
به گزارش مجله کوروش بزرگ، با طرز تهیه خاچاپوری، صبحانه پرطرفدار و سنتی گرجستانی آشنا شوید و خود را به خوردن این نان مقوی و بسیار لذیذ مهمان کنید.

جهت دریافت مشاوره خدمات محاسبه هزینه چاپ کاتالوگ از بهترین و مجربترین طراحان کشور همراه ما باشید. از طراحی تا چاپ کاتالوگ های تبلیغاتی حرفه ای را با بهترین قیمت از ما بخواهید.
به گزارش خبرنگاران به نقل از کجارو
مواد لازم
برای 3 نفر
برای خمیر
- 1.5 کیلوگرم آرد گندم
- 200 میلیلیتر آب
- 200 میلیلیتر شیر
- 1 عدد تخممرغ
- 1 قاشق سوپخوری خمیر مایه
- 50 میلی لیتر روغن
برای داخل خمیر
- ترکیب پنیر موزارلا، پنیر لبنه یا پنیر خامهاى و پنیر لیقوان به مقدار لازم
- 3 عدد تخممرغ
- کره به مقدار لازم
طرز تهیه
1. آب را کمی گرم کنید و خمیر مایه را در آن حل کنید.
2. آرد را در یک ظرف جداگانه، بریزید و وسط آن را گود کنید.
3. آب و خمیر مایه ترکیبشده را در گودی آرد بریزید و سپس روغن، شیر و تخممرغ را به آن اضافه کنید.
4. در این مرحله اگر دوست داشتید، میتوانید یک قاشق چایخوری شکر به مواد اضافه کنید.
5. با دست، مواد را بهآرامی به هم بزنید تا بهتدریج یک خمیر به وجود بیاید. توجه کنید که این کار را باید قبل از اینکه آرد بهخودیخود در مواد حل گردد، انجام دهید. برای تهیه یک خمیر لطیف و نرم، باید حدود 15 دقیقه مواد را ورز دهید.
6. خمیر را به حالت یک توپ دربیاورید. روی کاسه خمیر را با سلفون بپوشانید و بهمدت 2 ساعت در یک جای گرم، مانند کابینت کنار اجاق گاز بگذارید تا پف کند و به اصطلاح ور بیاید.
7. خمیر پفکرده را به سه توپ کوچک تقسیم کنید.
8. یک توپ خمیری را با استفاده از وردنه کمی پهن کنید. سپس ترکیب پنیر مورد نظر خود را بر سطح خمیر بریزید. لبههای خمیر را کمی تا کنید تا پنیر در مرکز خاچاپوری قرار بگیرد.
9. سطح خمیر را به کره آبشده و زرده تخممرغ آغشته کنید و بهمدت 15 دقیقه در فر با دمای 200 درجه سانتیگراد قرار دهید تا روی آن، طلایی گردد.
10. با پشت قاشق، روی خاچاپوری را گود کنید و داخل آن یک عدد تخممرغ بشکنید. چند تکه کوچک کره هم به آن اضافه کنید.
11. خاچاپوری را دوباره داخل فر بگذارید و بهمدت 5 تا 6 دقیقه دیگر بپزید. اجازه دهید که سفیده تخممرغ کمی خودش را بگیرد اما سفت نگردد.
12. خاچاپوری را بلافاصله سرو کنید.
نکات مهم
اگر احساس کردید که خمیر، چسبناک است، میتوانید تا حدود 1 قاشق غذاخوری آرد به آن اضافه کنید و اگر به لطافت کافى نرسید تا 2 قاشق غذاخوری آب به آن بیفزایید.
منبع: جام جم آنلاین