از زباله سوزها و نیروگاه های تبدیل پسماند به برق در کشور چه خبر؟

به گزارش مجله کوروش بزرگ، مدیرکل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به این که در حال حاضر تنها دو زباله سوز در کشور در زمینه فراوری برق فعال هستند، گفت: قانونی تحت عنوان قانون یاری به ساماندهی مدیریت پسماندهای عادی برای حمایت از تبدیل پسماند به انرژی در ایران به تصویب رسیده است.

از زباله سوزها و نیروگاه های تبدیل پسماند به برق در کشور چه خبر؟

حسن پسندیده در گفت و گو با خبرنگاران درباره شرایط زباله سوزها و نیروگاه های تبدیل پسماند به انرژی در کشور اظهار کرد: درحال حاضر زباله سوزهایی در تهران و نوشهر با ظرفیتی حدود 200 تن زباله در روز و فراوری 3 مگاوات برق درحال فعالیت هستند. زباله سوز ساری نیز ظرفیتی حدود 450 تن زباله در روز و فراوری 7 مگاوات برق را دارد.

وی با اشاره به اینکه زباله سوز رشت نیز با ظرفیت 600 تن زباله در روز و فراوری 9 مگاوات برق راه اندازی شده است، توضیح داد: درحال حاضر فقط دو زباله سوز تهران و نوشهر در مدار فراوری برق هستند و سایر زباله سوزها هنوز به فاز فراوری نرسیده اند.

پسندیده در ادامه با بیان اینکه درحال حاضر ظرفیت فراوری برق از نیروگاه های زباله سوز در کشور پایین است، گفت: از این رو این زباله سوزها نمی توانند سهم مهمی در جبران کمبود برق در ایران داشته باشند اما به طور کلی چنانچه سیستم های زباله سوز در کشور گسترش پیدا نمایند و راندمان بالایی داشته باشند، می توانند با رعایت استانداردهای زیست محیطی بخشی از برق مورد احتیاج کشور را تامین نمایند.

مدیر کل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به اینکه در ایران به طور متوسط 70 درصد زباله های شهری از نوع آلی و زباله های تر و 30 درصد آن زباله های خشک هستند، گفت: این درحالیست که این میزان در مقایسه با کشورهای توسعه یافته بسیار متفاوت است چراکه در این کشورها 30 درصد زباله های خانگی و شهری ترکیبات آلی و زباله های تر هستند و در مقابل 70 درصد آن زباله های خشک است.

وی ادامه داد: از سویی دیگر زباله های تر به دلیل بالا بودن رطوبت در آن ها قابلیت تبدیل به انرژی را ندارند. در بخش زباله های خشک نیز آن بخش از زباله ها که قابلیت بازیافت را ندارند، تبدیل به انرژی می شوند. درحال حاضر می توان گفت که فناوری تبدیل پسماند به انرژی در بسیاری از کشورها توسعه پیدا نموده و به یکی از روش های مدیریتی برای جلوگیری از آلودگی دفع پسماندها و زباله های شهری تبدیل شده است.

به گفته پسندیده از این رو می توان گفت که سهم زباله های خشک دارای انرژی به دلیل تفکیک پسماند و بازگرداندن آن ها به چرخه پایین است چراکه عموما زباله های قابل بازیافت انرژی زایی بالایی دارند اما باید توجه کرد که در کشور ما زباله های تر بخش بیشتری از فراوری پسماند را به خود اختصاص داده اند.

مدیر کل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه به هرحال ما در کشور در مراحل ابتدایی فراوری برق از زباله هستیم، اظهار کرد: برای حمایت از تاسیس نیروگاه های زباله سوز و خرید تضمینی برق از آن ها، قانونی تحت عنوان قانون یاری به ساماندهی مدیریت پسماندهای عادی با مشارکت بخش غیر دولتی به تصویب رسیده است که این قانون نیز در مراحل ابتدایی اجرایی شدن قرار گرفته است.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 7 تیر 1400 بروزرسانی: 7 تیر 1400 گردآورنده: bigkurosh.ir شناسه مطلب: 1729

به "از زباله سوزها و نیروگاه های تبدیل پسماند به برق در کشور چه خبر؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "از زباله سوزها و نیروگاه های تبدیل پسماند به برق در کشور چه خبر؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید