زیباترین و برترین دریاچه های ایران
به گزارش مجله کوروش بزرگ، سرزمین ایران که از لحاظ جاذبه های طبیعی رتبه خوبی در دنیا دارد و سالانه گردشگران زیادی به تماشا شاهکارهای طبیعت می فرایند و لذت می برند . در ایران 28 دریاچه طبیعی داریم که خیلی از آنها بکر هستند و هنوز به دست انسانها آلوده نشدند . دریاچه ها مکانهایی آرامش بخش هستند که حتی چند ساعت ماندن در کنار آنها، نگاه کردن بهشان و خنکی شان، حال آدم را سرجایش می آورد و خشمگین ترین انسان ها را هم آرام می نماید. اما از بین دریاچه های ایران، برخی هایشان هستند که برای یکبار هم که شده باید آنها را از نزدیک و نه از پشت عکس ها و نه از پشت مانیتور دید. در این مطلب زیباترین و برترین دریاچه های ایران را به همراه عکس و آدرس آورده ایم .پیشنهاد می کنم حتما بروید و لذت ببرید .
در این مطلب می خوانید :
دریاچه چمستان - سد الیمالات
دریاچه چمستان، یکی از زیباترین دریاچه های ایران است. دریاچه ای که در دل جنگل واقع شده و بعد از گذشتن از جاده ای پردرخت وقتی به آن می رسید واقعی بودن آن باورتان نمی شود. انعکاس درخت ها در دریاچه و سکوت و آرامشش آدم را در خود غرق می نماید.
این منطقه امکاناتی مثل قایق های موتوری و پدالی، امکان ماهیگیری، سوئیت، رستوران و کافی شاپ و سوپرمارکت دارد.
آدرس: 8 کیلومتری نور استان مازندارن در راستا جاده نور به چمستان . فاصله از جاده اصلی به چسمتان 3 کیلومتر. این دریاچه در قسمت جنوبی دوراهی روستای کارگرکلا واقع شده.
دریاچه گهر
می گویند دریاچه گهر نگین اشترانکوه است و بیراه هم نمی گویند. دریاچه ای که در منطقه حفاظت شده اشترانکوه و در شهرستان درود واقع شده. دره نی گاه با لاله های واژگون و شقایق هایش، درختان تنومند بلوط و زالزالک، سیب، ارژن، انار و .. و حیات وحشی که حیواناتی چون بز، آهو، قوچ، کبک، شاهین و.. در آن زندگی می نمایند، دریاچه گهر را دیدنی تر هم نموده است. بعد از 40 دقیقه پیاده روی به دریاچه گهر دوم می رسید، جایی که عمق دریاچه کم است و ماهی ها را از نزدیک می توان دید.
آدرس: دریاچه گهر در 70 کیلومتری الیگودرز در شهرستان لرستان واقع شده و 30 دقیقه با شهرستان درود فاصله دارد.
دریاچه اوان
یکی از زلال ترین آب ها را دریاچه اوان در 45 کیلومتری قلعه الموت استان قزوین دارد. دریاچه ای که بخش کمی از آبش از بارندگی تامین می شود و به علت غلیان همیشگی اش، آبی صاف دارد.تابستان ها دریاچه پر می شود از گردشگرانی که برای آب تنی و ماهیگیری و قایق سواری به آن آمده اند و پاییز پرندگانی مثل قو، غاز و مرغابی مهمان اوان می شوند. عمیق ترین قسمت دریاچه در جنوب شرقی آن 8/6 سانتی متر است. دریاچه اوان محل زندگی ماهی هایی چون قزل آلای رنگین کمان، کپور و اردک ماهی است.
آدرس: اوان در شمال شرقی قزوین واقع شده. برای رسیدن به این دریاچه باید از میدان مینودر (غریب کش) قزوین وارد جاده الموت شوید .
راستا از تهران: در انتهای اتوبان تهران-قزوین و چند کیلومتر قبل از قزوین (2 کیلومتر بعد از عوارضی قزوین) راستا فرعی سمت راست اتوبان که با تابلو الموت نشان داده شده را در پیش بگیرید. بعد از 40 کیلومتر به رجایی دشت می رسید. از رجایی دشت تا دریاچه 20 کیلومتر فاصله است.
دریاچه لفور(سد البرز)
یکی از زیباترین دریاچه های ایران، دریاچه لفور یا سد البرز است. آنطور که وقتی عکس هایش را نگاه می کنید شاید باورتان نشود اینجا ایران است.دریاچه لفور در بین جنگل های سوادکوه واقع شده و یکی از قشنگترین جاهایی است که هرکس قبل از مرگ می تواند ببیند. یکی از بکرترین ها که وجود هفت آبشار بر قشنگی هایش افزوده و گاهی همانطور که در کنارش نشسته اید، اسب ها از کنارتان رد می شوند و عیشتان را تکمیل می نمایند.
آدرس: بعد از فیروزکوه و پل سفید، باید خود را به شیرگاه برسانید. راستا جنگل از جاده سد البرز می گذرد. از سد البرز تا جنگل و دریاچه لفور دو ساعت راه است.
دریاچه زریوار
دریاچه زریوار یا زریبار که در زبان کردی به معنی دریاچه وار است در سه کیلومتری مریوان قرار گرفته. زریوار، بزرگترین دریاچه آب شیرین غرب ایران است و به علت خودجوش بودن آب دریاچه و چشمه های کف جوش آن مردم محلی افسانه های زیادی درباره اش می گویند. تنوع پوشش گیاهی و جانوری این منطقه و امکان ماهیگیری، زریوار را تماشایی تر نموده.
دریاچه ولشت
یکی از قشنگ ترین دریاچه های ایران، دریاچه ولشت در جنوب غربی چالوس و شمال شرقی کلاردشت است. یکی از 10 دریاچه آب شیرین ایران که به خاطر موقعیتش، پرندگان زیادی به آن مهاجرت می نمایند، می توان در آن ماهیگیری کرد و هوای مطبوعش برای دور شدن از دود و دم شهر برترین است.
آدرس: کیلومتر 25 جاده چالوس-کرج، 12 کیلومتری مرزن آباد- بعد از عبور از پیچ و خم های زیادی و جاده جنگلی به روستای کرد چال می رسید و از آنجا راستا خاکی تا دریاچه را در پیش بگیرید.
دریاچه کوه گل
در میان تنگه کوه گل در سی سخت در 32 کیلومتری یاسوج، دریاچه ای کوچک اما دیدنی واقع شده است که فصلی است و از بهار تا اواخر تابستان پرآب است. در جایی که در تابستان پرندگانی مثل اردک، درنا، لک لک و چنگر به آن مهاجرت می نمایند و دشت لاله های واژگون، آبشار تنگه نمک، چشمه سردو و منطقه محافظت شده دنا، آن را به تابلوی نقاشی رنگارنگی تبدیل نموده.
آدرس: کهگیلویه و بویر احمد، 32 کیلومتری شهر یاسوج، 8 کیلومتری شهر سی سخت، در دهانه انبری گردنه بیژن
دریاچه شورمست
در 5 کیلومتری شهر پل سفید، تنها دریاچه طبیعی سوادکوه یعنی دریاچه شورمست قرار گرفته. شورمست و درختان کهنسال توسکای اطرافش، یکی از توریستی ترین منطقه ها ایران است. اینجا، جایی است که درختان تا دریاچه پیشروی نموده اند و خنکای هوایش آدم را سرزنده می نماید. تجربه قایق سواری در شورمست، تماشای پل ورسک و آبشار آن از تجربه هایی است که یکبار در طول عمرت باید طعمش را بچشی.
آدرس: 65 کیلومتر بعد از فیروزکوه، بعد از گذشتن از پل ورسک به پل سفید می رسید. در مرکز شهر پل سفید با در پیش گرفتن راه آسفالتی، شورمست پیش رویتان است.
دریاچه مارمیشو
یکی دیگر از زیباترین دریاچه های ایران، دریاچه مارمیشو در استان آذربایجان غربی است. مارمیشو هرچند که در سایه نام دریاچه ارومیه قرار گرفته ولی در سال های اخیر و کوشش های طبیعت گردان از ناشناخته بودن فاصله گرفته. مارمیشو در چهل و پنج کیلومتری غرب ارومیه و مرز ایران و ترکیه واقع است.علتی که باعث شده این دریاچه در فهرست ما قرار بگیرد رنگ نیلی آن، درختان بید اطرافش، درختان گردو و بلوط، بنه، عناب، گلابی، زالزالک، بادام، گز، صنوبر، ماهی های قرل آلا و سفید و سمور دریاچه که امکان ماهیگیری را فراهم نموده اند، بوده. جدا از اینها چادرهای عشایر هم بر زیبایی و سرسبزی منطقه اضافه نموده.
آدرس: از میدان مدرس ارومیه، راستا انهر را در پیش بگیرید. با طی حدود چهل پنج کیلومتر به سمت غرب و با عبور از روستاهای پسان، بانی و هلانی به روستای زیبای مارمیشو می رسید.
دریاچه چورت
نام اصلی دریاچه چورت، میانشه است ولی به علت فاصله کمش با روستای چورت به این نام خوانده می شود. دریاچه ای که در دل جنگل های کیاسر واقع شده و بعد از دیدنش حال خوب برایتان باقی بماند. هوای مه آلود اطراف دریاچه، درختانی که تا تنه در آب فرو رفته اند، صدای حیوانات و پرندگانی که در سکوت جنگل حکمفرماست، از چورت، دریاچه ای ساخته که انگار فرسنگ ها با آب و هوای خشک ایران فاصله دارد. باور نمی کنید؟ خودتان ببینید.
آدرس: در جاده ساری- کیاسر باید راه روستای چورت را در پیش بگیرید. بعد از 10 کیلومتر راندن در جاده خاکی از این روستا، دریاچه پیش رویتان قرار می گیرد.
دریاچه نمک حوض سلطان قم
این دریاچه که به دریاچه شاهی و دریاچه ساوه و دریاچه نمک قم هم معروف است به مساحت تقریبی 240 کیلومتر مربع در شمال شرق شهرستان قم واقع شده است و رشته کوه های البرز در شمال آن واقع شده است. وسعت و شکل دریاچه متناسب با ورود آب و مقدار بارندگی آن در فصول مختلف سال فرق دارد. در مواقع بارندگی و ذوب برف های ارتفاعات اطراف، چون بر مقدار آب ورودی افزوده می شود، وسعت آن زیاد و در غیر از این ایام، وسعت آن کم می شود. بدین ترتیب سطح آب دریاچه پیوسته در نوسان است. این دریاچه از دو چالهٔ جدا از هم تشکیل شده است. چالهٔ غربی به نام حوض سلطان و چاله شرقی به نام حوض مره است که از طریق یک آبراهه به هم وصل می شوند. در فصول پرآب ابتدا چاله مره پر می شود و سپس آب اضافی وارد حوض سلطان می شود.
رودهای متعددی به این دریاچه وارد می شوند که عموماً از اراضی شوره زار و نمکی اطراف عبور می نمایند. از جمله این رودها می توان به رود شور اشاره نمود.
دریاچه ارومیه
دریاچهٔ ارومیه بزرگ ترین آبگیر دائمی آسیای غربی است که در شمال غرب فلات ایران قرار گرفته است. وسعت این دریاچه 876.51 کیلومترمربع است که حدود سه درصد مساحت کل کشور را دربر می گیرد. از نکات جالب درباره این جاذبهٔ طبیعی این است که مقدار نمک محلول در آب این دریاچه دو برابر اقیانوس ها است و به همین علت، هیچ ماهی و نرم تنی به جز گونه هایی از سخت پوستان در آن زندگی نمی نمایند، آب آن هیچ وقت یخ نمی زند و شناگران نیز می توانند روی آن شناور بمانند.
دریاچه ارومیه 102 جزیره دارد که البته بعضی از آنها مانند جزیره کاظم داشی این روزها به یک کوه تبدیل شده اند. مدتی است که این دریاچه به علت پل میانگذر شهید کلانتری، احداث چاه های عمیق بسیار زیاد و غیرقانونی و ساخت سد روی رودخانه هایی که دریاچه را تغذیه می کردند، در خطر خشکسالی شدید واقع شده است.
دریاچه سبلان
سبلان، از کوه های مرتفع ایران است که در شمال غرب کشور و در استان اردبیل واقع شده است. سبلان سومین قلهٔ بلند ایران (پس از دماوند و علم کوه) و یک کوه آتشفشانی غیرفعال است. ارتفاع قلهٔ این کوه 4811 متر است و در بالای قلهٔ آن دریاچهٔ کوچکی واقع شده است. سبلان به خاطر آب گرم های طبیعی دامنهٔ کوه، طبیعت تابستانی زیبا و پیست اسکی آلوارس موردتوجه گردشگران است.
کوهستان سبلان از کانون های مهم آبگیر دائمی رودهای آذربایجان می باشد. دامنه های شمالی آن به دره رود قره سو و اهرچایی و دامنه های جنوبی آن به شاخه های آجی چای منتهی می شود. بنابراین سبلان بخش عمده ای از آب های حوضهٔ رود ارس و دریاچهٔ ارومیه را تأمین می نماید در دامنه های سبلان چشمه های فراوان آب گرم و آب سرد معدنی وجود دارد که در فصول مختلف مورد استفاده اهالی مشکین شهر و گردشگران قرار می گیرد. در بالای قلهٔ سبلان حفره ای وجود دارد که دهانه آتش فشان سبلان بوده است و امروزه به صورت دریاچه ای در فصل گرم ظاهر می شود.
منبع:سیـری در ایـران
منبع: دیجیاتور