کاربردهای اینترنت اشیاء در تحول آموزش
به گزارش مجله کوروش بزرگ، اینترنت اشیاء می تواند دستاوردهای بزرگی را برای کارآیی و کنترل بیشتر در خانه، مدرسه و محیط کار فراهم آورد. در این گزارش به کاربرد اینترنت اشیاء در بخش آموزش پرداخته ایم.
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری خبرنگاران، اینترنت اشیاء و اتصال دستگاه ها به اینترنت، در حال تبدیل بخش های مختلفی از زندگی روزمره ما هستند. یکی از کاربردهای آشکار اینترنت اشیاء، بخش آموزش است.
اینترنت عمیقاً در مدارس نفوذ نموده است، و یادگیری الکترونیکی به یک رویه رایج در سیستم مدارس آمریکا تبدیل شده است.کاربردهای اینترنت اشیاء در آموزش وپرورش بیشمار است، اما از طرفی پیغامدهایی نیز به دنبال دارد.
ظهور فناوری تلفن همراه و اینترنت اشیاء به مدارس این امکان را می دهد تا امنیت محیط دانشگاه های خود را بهبود بخشند، منابع کلیدی را پیگیری نمایند و دسترسی به اطلاعات را تقویت نمایند. معلمان حتی می توانند از این فناوری به جای برنامه های سنتی گذشته، برای ایجاد برنامه های درسی هوشمند استفاده نمایند.
در ادامه به ذکر نمونه هایی از کاربردهای اینترنت اشیاء در بخش آموزش پرداخته ایم.
تأثیر فناوری و اینترنت اشیاء بر آموزش
طبق تخمین یک شرکت تحقیقاتی، 83.2 درصد از افراد 12 تا 17 ساله تلفن هوشمند دارند. علاوه بر این، 73 درصد والدین که بچه های بین 11 تا 13سال دارند، گفته اند آن ها دارای تلفن هوشمند هستند و 31 درصد والدین که بچه های آن ها بین 6 تا 10 سال دارند، گفتند آن ها تلفن همراه هوشمند دارند.
باوجوداین پایه و اساس دیجیتالی، می توان فهمید که چگونه اینترنت اشیاء برای تغییر بنیاد در آموزش وپرورش، آماده شده است. دانش آموزانی که از دستگاه های تلفن همراه خود در کلاس استفاده می نمایند می توانند کارهایی مانند یادداشت برداری، آنالیز برنامه درسی و تحقیقات شان را به طور اتوماتیک انجام دهند.
در خصوص مدارس، بیشترین مزایای اینترنت اشیاء افزایش بهره وری انرژی و کاهش هزینه های عملیاتی است. مدارسی در ایالت اوهایو وجود دارند که هرساله با استفاده از یک سیستم مبتنی بر وب که تمام تجهیزات مکانیکی داخل ساختمان ها را کنترل می نماید، حدود 128هزار دلار پس انداز می نمایند.
همچنین با سرمایه گذاری مدارس در منابع قابل استفاده مجدد مانند رایانه ها ، تبلت ها و تلفن های هوشمند، پس انداز ادامه می یابد. یک مدرسه متوسط سالانه حدود 200هزار دلار برای کاغذ خرج می نماید، اما فناوری قابل استفاده مجدد، آن هزینه را به طور کامل از بین می برد.
ازآنجاکه مدارس بیشتری درحال به کارگیری این فناوری هستند، انتظار می رود که مدارس هوشمند بیشتری در سراسر ایالات متحده ظاهر شوند تا اینکه استانداردی برای آموزش آمریکا باشد.
اینترنت و آموزش عالی
اینترنت اشیاء می تواند فرآیند آموزش را در اوایل مهدکودک آغاز کند و تا کلاس دوازدهم ادامه دهد، اما شاید بیشترین تأثیرات در آموزش عالی رخ دهد.
دانشجویان، به ویژه در کالج، به طور فزاینده از کتاب های کاغذی به سمت تبلت و لپ تاپ می فرایند. آن ها با داشتن تمام اطلاعات لازم می توانند دروس را یاد بگیرند و تجربه تقریباً یکسانی در خانه و کلاس خود داشته باشند.
این فرایند علاوه بر اینکه راحتی بیشتری را برای دانشجویان فراهم می نماید، همچنین تدریس را برای اساتید کارآمدتر می نماید. رویه جاری فناوری متصل به این معناست که مربیان احتیاجی به نمره دادن روی کاغذ و یا انجام سایر کارهای روزمره ندارند.
در عوض، اساتید می توانند روی آموزش های واقعی و شخصی که بیشترین ارزش را برای دانشجویان خود دارند، متمرکز شوند. دستگاه های متصل به فضای ابری، به اساتید این امکان را می دهند که داده هایشان را در خصوص دانش آموزان خود جمع آوری نموده و سپس معین نمایند که کدام یک از آن ها به بیشترین توجه و مراقبت فردی احتیاج دارند. این آمار همچنین به معلمان اجازه می دهد برنامه های درسی خود را برای کلاس های آینده به درستی تنظیم نمایند.
در خارج از کلاس، دانشگاه ها می توانند از دستگاه های متصل استفاده نمایند تا دانشجویان، کارمندان و منابع و تجهیزات خود را تحت نظارت قرار دهند که موجب کاهش هزینه عملیاتی و درنهایت باعث صرفه جویی در هزینه همه افراد می گردد. و این قابلیت های نظارتی همچنین باید به دانشگاه هایی امن تر منتهی گردد. به عنوان مثال، دانشجویان می توانند اتوبوس های متصل برای انتقال دانشجویان به دانشگاه را ردیابی نمایند و برنامه های خود را مطابق با آن تنظیم نمایند، که این امر مانع از گذراندن غیرضروری زمان در مناطق خطرناک می گردد.
کاربردهای اینترنت اشیاء در آموزش
مهم ترین نمونه از یک شرکت فناوری که به مدارس ورود کرد، شرکت SMART است که در سال 1991، با اولین تخته تعاملی دنیا پیشگام شد. تخته های این شرکت نحوه تعامل معلمان و دانش آموزان در کلاس را با دور کردن دروس از تخته های گچی که چندین دهه بر آموزش حاکم بود، تغییر دادند.
امروزه شرکت ها و استارت آپ های بسیاری در حال توسعه خدمات و برنامه هایی هستند که در کلاس استفاده می شوند.
برای مثال ClassDojo، یک برنامه آموزشی است که به وسیله فروشگاه اپل و گوگل پلی قابل دانلود می باشد. این نرم افزار به والدین اجازه می دهد تا کارهای مدرسه دانش آموزان را به وسیله عکس و فیلم مشاهده نمایند. این برنامه در بیشتر مدارس آمریکا و نیز 180 کشور استفاده می گردد و پیغام ها می توانند به صورت اتوماتیک به 35 زبان ترجمه شوند.
اینترنت اشیاء تحول در شرکت ها ، مصرف نمایندگان و دولت ها را آغاز نموده است. ابزارها و فناوری های نوظهور مانند بلندگوهای هوشمند، یادگیری ماشینی و شبکه 5G، می توانند دستاوردهای بزرگی را برای کارآیی و کنترل بیشتر در خانه، مدرسه و محیط کار فراهم آورند.
لازم به ذکر است بازار اینترنت اشیاء سرعت رشد بسیار خوبی دارد و تا سال 2026 سالانه به بیش از 3 تریلیون دلار می رسد.
انتهای پیغام/4112/
منبع: خبرگزاری دانشگاه آزاد آنا