17 غذای خطرناک در دنیا

به گزارش مجله کوروش بزرگ، اغلب خوردن خوراکی های جدید از کشورها و فرهنگ های گوناگون برای انسان لذت بخش و هیجان انگیز است. اما لزوما تمامی این خوراکی های محبوب و معروف را نمی توان سالم، بی خطر و لذیذ تلقی کرد و حتی امتحان کردن برخی از آنها واقعا شجاعت می خواهد. در این مقاله 17 خوراکی بومی از کشورهای مختلف را همراه با خطرات احتمالی ناشی از خوردن آنها برای شما شرح خواهیم داد. با خبرنگاران همراه باشید.

17 غذای خطرناک در دنیا

فوگو (fugu)، ژاپن

ماهی فوگو

فوگو نام نوعی ماهی بادکنکی است که در ژاپن محبوبیت زیادی دارد. مصرف این ماهی به صورت سرخ شده، آبپز و حتی خام که به نام ساشمی (sashimi) شناخته می شود مشکل ندارد، اما به هیچ عنوان نباید کبد و اعضای داخلی بدن ماهی را بخورید زیرا حاوی نوعی سم کشنده به نام تترودوتوکسین است. گزارشی که از آمار مسموم شدگان با این ماهی در دست است، نشان می دهد بین سال های 1996 تا 2006 ، 44 نفر توسط مصرف سم موجود در این ماهی جان باخته اند و همچنین در سال 2015 نیز 5 مرد بلافاصله پس از مصرف کبد ماهی به کام مرگ رفتند.

قورباغه بزرگ آفریقایی (bullfrog)، نامیبیا در آفریقا

قورباغه آفریقایی

معمولا آفریقایی ها تمامی اعضای این قورباغه بسیار بزرگ را میل می کنند و فقط به خوردن پاهای آن اکتفا نمی کنند. اما لازم به ذکر است که این قورباغه حاوی نوعی ماده سمی است که معمولا در نوع جوان و نابالغ آن بیشتر یافت می شود و مصرف آنها مسائل جدی کلیوی را به همراه خواهد داشت.

گیاه آکی (ackee)، جامائیکا

آکی

آکی گیاهی است که در کشورهای غرب آفریقا یافت می شود و دراین مناطق بسیار محبوب است، اما باید توجه داشت که میوه آن را باید به صورت کاملا رسیده مصرف کرد، زیرا در غیر این صورت به استفراغ جامایکایی مبتلا شده و دچار تشنج مرگبار می شوید. همچنین باید از خوردن دانه های سیاه رنگ آن که حاوی نوعی سم به نام هیپوگلیسین است، اجتناب کرد زیرا می تواند سبب برهم زدن عملکرد آنزیم های حیاتی بدن شوند. طبق گزارشات در موردتلفات ناشی از مصرف این میوه، سالانه حدود 1000 نفر از مردم در جزیره جامائیکا توسط استفاده نادرست از این گیاه مسموم می شوند.

ساناکجی (sannakji)، کره

ساناکجی

ساناکجی نوعی غذا است که از قطعات اختاپوسی که تازه کشته شده تشکیل می شود و به همراه کنجد و روغن کنجد سرو می شود. این غذا را به صورت کاملا خام مصرف می کنند اما باید به دفعات فراوان آنرا جوید زیرا خطر بسته شدن راه های تنفسی بوسیله حفره های مکنده و زنده روی بازوهای اختاپوس وجود دارد. سالانه حدود 6 نفر به علت خفگی ناشی از بلعیدن ساناکجی جان خود را از دست می دهند.

صدف قرمز (blood clams)، چین

صدف قرمز

صدفی است که به دلیل رگه های خونی که در آن وجود دارد به صدف خونی یا قرمز مشهور است. در شانگهای چین قبل از سرو این صدف، آنرا به مقدار خیلی کم می جوشانند اما بازهم خوردن این صدف واقعا دل و جرات می خواهد، زیرا حاوی انواع ویروس ها و باکتری ها است که منجر به بیماری های متعددی از جمله هپاتیت A,E ، تب تیفویید و اسهال خونی می شود. در سال 1998 در شانگهای حدود 300,000 نفر در نتیجه مصرف این صدف به ویروس ها و باکتری هایی آلوده شدند که منجر به مرگ 31 نفر از آنها شد. در کل حدود 15 درصد از کسانی که این صدف را میل می کنند مسموم می شوند.

هاکارل (hákarl ) ، گرینلند

گوشت کوسه

هاکارل (hákarl) که در زبان قبائل مائوری زلاند نو به معنای جشن است در واقع نام نوعی غذا است که از گوشت فاسد کوسه تهیه می شود. نکته قابل توجه در مورد این گوشت این است که چنان بوی نامطبوعی دارد که مردم بومی ایسلند که در نزدیکی گرینلند هستند، میگویند بوی این گوشت فاسد همیشه از گرینلند به مشام میرسد و بسیار منزجرکننده است. روش تهیه آن بدین صورت است که گوشت را برای مدت 6 ماه در مکانی مدفون میکنند و روی آنرا با شن و ماسه میپوشانند و سنگ بزرگی را نیز برای خارج شدن مایعات بدن کوسه برروی آن قرار میدهند وسپس این گوشت فاسد را به قطعات کوچک برش میدهند و اجازه میدهند تا خشک شود و نهایتا آنرا همراه با نان گندم سیاه میل میکنند.

کاسو مارزو (casu marzu)، ایتالیا

کاسو مارزو

کاسو مارزو نام پنیری است که در زبان ایتالیایی به معنای پنیر فاسد است و به عنوان خطرناک ترین پنیر جهان شناخته میشود. این پنیر که در روستای ساردینا در ایتالیا تهیه میشود در محیطی غیر بهداشتی بدون هیچ پوششی بر روی آن درست میشود و حتی پرندگان در نزدیکی محل تهیه آن تخمگذاری میکنند. طی فرایند تخمیر این پنیر فاسد کرم هایی در آن رشد می کنند که درصورت زنده ماندن در بدن انسان منجر به بیماریهای روده ای می شود. ورزات بهداشت ایتالیا مصرف این پنیر را ممنوع اعلام کرده و معمولا روستاییان فقط آنرا برای مصرف خود تهیه می کنند.

عروس دریایی نومورا یا echizen kurage، ژاپن

عروس دریایی نومورا

عروس دریایی نومورا که نوعی عروس دریایی بسیار بزرگ است در میان ژاپنی ها به نام echizen kurage شناخته میشود و غذای بسیار محبوبی در ژاپن است. اما برای مصرف آن باید حتما قسمت های سمی آنرا جداکرد و سپس آنرا پخت تا ریسک خوردن این موجود دریایی از بین برود و تبدیل به یک خوراک لذیذ برای دوستدارانش شود. pangium edule، جنوب غربی آسیا

میوه pangium edule

این میوه که در کشورهای آسیای غربی رشد می کند به نام میوه تهوع معروف است. برای مصرف آن باید به یکی از دو روش زیر عمل کرد تا از مسموییت جلوگیری کنید ابتدا پوست آنر جدا کرده و سپس در آب بجوشانید یا اینکه آنرا بجوشانید و به مدت یک ماه در برگ های موز و خاکستر دفن کنید. اما نام ماده سمی موجود در این میوه که برای انسان خطرناک است هیدروژن سیانید (hydrogen cyanid) است.

fesikh، مصر

ماهی فسیخ

فسیخ نام نوعی ماهی است که در مصر غذایی بسیار پرطرفدار است . این ماهی تخمیر شده را پس از آنکه در آفتاب خشک شد و به مدت یک سال در نمک خوابانده شد در جشن بهار مخصوص مردم مصر که به نام جشن شم النسیم (shem el-essim) شناخته میشود و در روز دوم ماه می برگزار میشود ، میل میکنند. اما احتمال مسمومیت با این ماهی محبوب هم وجود دارد و طبق آمارهای موجود سالانه تعداد زیادی از مردم مصر بوسیله این ماهی مسموم میشوند . در سال 2015 هم تا کنون 6 نفر به دلیل مصرف آن راهی بیمارستان شده اند.

کاساوا، مانیوک (cassava)، آمریکای جنوبی

کاساوا

کاساوا یا کاساوا مانیوک نام گونه ای گیاه است که در آمریکای جنوبی یافت میشود و دارای دو نوع تلخ و شیرین است. این گیاه را میتوان به صورت آبپز، سرخ شده، بخارپز، کبابی ،گریل شده و له شده مصرف کرد . اما اگر این گیاه که شامل مقدار زیادی لینامارین است را به صورت خام مصرف کنید در بدن تبدیل به سم سیانید شده و باعث مسمومیت شدید می شود. در سال 2005 ، 27 کودک فیلیپینی که از این گیاه به عنوان میان وعده در مدرسه استفاده کرده بودند جان خود را از دست دادند.

مغز میمون، آسیا

مغز میمون

مغز میمون یک غذای بسیار محبوب در بسیاری از کشورهای آسیایی است و به صورت خام و پخته شده سرو میشود. مصرف این غذا باعث میشود انسان به بیماری به نام کروتسفلد ژاکوب مبتلا شود که نوعی بیماری عصبی و کشنده است.

ابسنت (absinthe)،اروپا

گیا ابسنت

این گیاه را بیشتر به صورت نوشیدنی میل میکنند که خوردن آن نیز باعث آشفتگی و خارج شدن از حالت طبیعی میشود. معمولا نوشیدنی که از این گیاه تهیه میشود، مخلوطی از رازیانه شیرین(sweet fennel) ، آنیس شیرین (sweet anise )و گیاه افسنتین است که حاوی نوعی ماده شیمیایی سمی به نام thujone است . این نوشیدنی توهم زا، روانگردان و اعتیاد آور است . همچنین عوارض ناشی از مصرف آن اقدام به خودکشی ، ابتلا به بیماری سل و صرع است.

ایلدبری (elderberries)، در سراسر جهان

ایلدبری

این میوه به صورت کاملا رسیده و پخته شده مصرف میشود البته بدون دانه، شاخه و برگهایش، زیرا در آنها ماده سمی سیانید وجود دارد. اگر این میوه را در حالی که کاملا رسیده یا پخته نشده مصرف کنید به تشنج و اسهال شدید مبتلا خواهید شد.

بادام هندی خام، درسراسر جهان

بادام هندی خام

هرگز بادام هندی را به صورت خام میل نکنید. زیرا زمانی که خام هستند دارای نوعی ماده شیمیایی به نام اروشیول (urushiol) است که در پیچک سمی هم یافت میشود و مصرف مقدار زیادی از این ماده شیمیایی سمی منجر به مرگ میشود. البته بادام هایی که در مغازه ها به فروش میرسند را بخارپز میکنند تا ماده شیمیایی موجود در آن از بین برود.

برگهای ریواس، درسراسر جهان

برگهای ریواس

برگهای ریواس دارای نوعی اسید به نام اگزایک هستند که با مصرف این برگ ها این اسید به بلورهای کریستالی سمی در کلیه های شما تبدیل میشوند. علائم مسمومیت توسط برگهای این گیاه تنگی نفس، تهوع، اسهال، درد چشم ، احساس سوزش در دهان و گلو و ادرار به رنگ قرمز است.

میوه ستاره ای، در سراسر جهان

میوه ستاره ای

این میوه که به شکل ستاره است بیشتر در جنوب شرقی آسیا یافت میشود و یکی از کم کالری ترین میوه ها است که سرشار از ویتامین سی نیز است. اما اگر شما مسائل کلیوی دارید و کلیه هایتان به خوبی عمل نمیکنند حتی 100 میلی لیتر از آب این میوه برای شما سمی است زیرا حاوی ماده سمی نوروتوکسین است که بر روی مغز و اعصاب آثار مخربی دارد. اما کسانی که کلیه هایشان به خوبی عمل میکنند قادرند این ماده شیمیایی را فیلتر کنند. منبع:businessinsiderمنبع: کجارو
انتشار: 3 فروردین 1399 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: bigkurosh.ir شناسه مطلب: 787

به "17 غذای خطرناک در دنیا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "17 غذای خطرناک در دنیا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید