امیدواریم همه شاخص ها در دومین نمایشگاه مجازی کتاب رشد داشته باشد، زمستانه کتاب برگزار نمی گردد
به گزارش مجله کوروش بزرگ، به گزارش خبرنگاران ، نشست خبری دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران امروز یکشنبه (26 دی ماه) با حضور یاسر احمدوند معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رمضانعلی سبحانی فر، مدیرعامل شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران، علی رمضانی، رئیس دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، و حجت اله صیدی، مدیرعامل بانک صادرات در خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار گردید.
یاسر احمد وند در این نشست، درباره برگزاری دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران گفت: این نمایشگاه نوید بخش مهمانی فرهنگی و با نشاطی است که میزبانان آن نویسندگان، مترجمان، ویراستاران، تصویر گران، مصححان نمونه خوان ها، گرافیست ها، بدنه حوزه نشر فعالان حوزه چاپ، عرصه ترویج، فراوری و توزیع است. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز خدمت گذار این مهمانی در خدمت مردم شریف و فرهنگ دوست کشومان است.
وی اضافه کرد: امید وارم استقبال و بهره مندی ارزشمند مخاطبان از سراسر کشور، اتفاق ارزشمند و شگرف فرهنگی دیگری را رقم بزند. سال گذشته استقبال قابل توجه و ارزشمندی رقم خورد، امید واریم سال جاری نیز این اتفاق تکرار گردد و توجه بیشتری از سوی مردم را ببینیم.
معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: نشانه های عبور از دوره رخوت ناشی از مسائل پدید آمده از شیوع ویروس کرونا در حوزه فرهنگ را مشاهده می کنیم. خوشبختانه در سال 1400تعداد کتاب های منتشر شده، رشدی قریب 19 درصدی در مقایسه با سال 1399 را تجربه نموده است. امید واریم شبیه این رقم در استقبال از نمایشگاه مجازی کتاب تهران حادث گردد و حداقل رشد 20 درصدی، شاخص های مختلف نمایشگاه را در مقایسه با دوره قبل ببینیم.
احمد وند گفت: نمایشگاه مجازی کتاب تهران، پیوندی بین ارائه خدمات بین شرکت ملی پست، عرصه پشتیبانی اقتصادی از سوی بانک صادرات و عرصه فرهنگی از سوی ناشران است. این اتصال بین حوزه خدمات، اقتصادی و فرهنگی با حلقه تکمیلی حوزه رسانه می تواند نوید بخش اتفاقات بزرگ دیگری در کشور باشد.
وی اضافه کرد: کوشش های ارزشمند و ارزنده ای برای برگزاری دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران صورت گرفته است. مسائل زیر ساختی، ارائه خدمات در حد مقدورات و پیش بینی ها و توانایی ها تدارک شده تا نمایشگاه بهتر و مطلبو تری را تجربه کنیم. از همه نهاد های خصوصی دعوت می کنم سهمی برای یارانه خرید کتاب همکاران خود اختصاص دهند. امید وارم این دعوت به حضور گسترده تر و خرید بیشتر از نمایشگاه منجر گردد.
معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: کتاب موثر ترین ابزار فرهنگی، پرمخاطب ترین کالا فرهنگی در کشور است. زنجیره تامین محصولات فرهنگی درکشور به نوسازی احتیاج دارد. چراکه بعضی حلقه ای تامین، دچار اختلال است؛ از جمله در ترویج، عرضه و رسانه. برگزاری نمایشگاه کتاب، کوششی است برای بهبود زنجیره کالا های فرهنگی به ویژه کتاب و امید واریم این نمونه قابل تاکثیر به محصولات فرهنگی دیگر باشد.
احمد وند گفت: از رسانه ها دعوت و تقاضا می کنم در پوشش حداکثری و ترغیب مردم برای مراجعه، حضور و خرید از نمایشگاه مجازی کتاب و رونق این کار بزرگ فرهنگی که همه در اثر بخش بودن آن اتفاق نظر داریم، مشارکت داشته باشند.
در ادامه این نشست، مهمانان به پرسش اصحاب رسانه پاسخ دادند.
احمد وند در پاسخ به پرسش خبرنگار درباره بهره مندی سیاست گذاران از اطلاعات نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران برای تعریف سیاست ها فرهنگی در حوزه نشر بیان نمود: نکته صحیحی است که داده های نمایشگاه، یاری نماینده قابل توجهی به حوزه نشر باشد. کوشش دوستان در موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران براین بوده که این داده ها و آمار ها پردازش گردد. بخش داده کاوی در موسسه شکل گرفته و اگرچه با تاخیر، اما در دو ماه گذشته تاکید براین بود که پردازش دقیق تری از آمار نختستین نمایشگاه مجازی و فروش فصلی و استانی مجازی دست پیدا کنیم. چند جلسه مشترک درباره ارائه آمار برگزار شده و کوشش می کنیم از ابزار های نوین استفاده کنیم تا آمار و پردازش آ ن ها به یاری نشر بیاید. فکر می کنم، همزمان یا بعد از برگزاری نمایشگاه بتوانیم نتایج اولیه و در ادامه قطعی را در اختیار مخاطبان قرار دهیم.
زمستانه کتاب برگزار نمی گردد
وی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار ایبنا درباره برگزاری طرح زمستانه کتاب بعد از نمایشگاه مجازی کتاب گفت: این طرح را نخواهیم داشت؛ با توجه به اینکه در میانه فصل زمستان هستیم، مصلحت نیست، هر دو رویداد یعنی دومین دوره نمایشگاه مجازی کتاب و زمستانه کتاب را پیش ببریم؛ کتاب فروشان می توانند همراهی نمایند و در فضایی که برای کتاب و کتابخوانی ایجاد می گردد، تخفیف هایی را پیش بینی نمایند.
منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران