خشکسالی بلای جان زعفران کاری در گناباد
به گزارش مجله کوروش بزرگ، رئیس اداره تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی گناباد گفت: استمرار خشکسالی و کمبود منابع آبی، از مسائل کشت و برداشت زعفران در این شهرستان است.
علی موذنی رئیس اداره فراوریات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی گناباد با اشاره به آغاز برداشت زعفران از سه هزار و 500 هکتار اراضی زیر کشت گناباد گفت: با وجود این که برداشت زعفران برای کارگران فصلی اشتغالزایی خوبی دارد و موجب اشتغال 200 نفر در هر هکتار به طور میانگین می گردد، ولی کمبود کارگر و به تبع آن ها افزایش هزینه کارگری مشکلاتی را برای کشاورزان ایجاد نموده است.
او اضافه نمود: کاشت زعفران در گناباد همه ساله در شهریورماه آغاز و تا اواخر مهرماه ادامه دارد و با خنک شدن هوا در اواخر مهرماه آبیاری زعفران آغاز می گردد و رویش گل های این محصول در اواسط آبان ماه آغاز و تا نیمه آذرماه ادامه خواهد داشت.
او با اشاره به این که محصول زعفران به عنوان طعم دهنده مواد غذایی، آرام بخش و نشاط آور محسوب می گردد اضافه نمود: از گیاه زعفران در صنایع رنگرزی، داروسازی، طب سنتی، صنایع غذایی، شیرینی سازی، بستنی سازی، فراوری عرقیات، اسانس، عطرسازی و آرایشی و بهداشتی استفاده می گردد.
مدیر جهاد کشاورزی گناباد هم از پیش بینی برداشت بیش از 11 تن زعفران از سه هزار و 500 هکتار مزارع شهرستان این شهرستان در امسال اطلاع داد و گفت: این اندازه در مقایسه با عملکرد مشابه سال قبل 20 درصد رشد خواهد داشت.
رمضانعلی قاسمی اضافه نمود: شرایط اقلیمی و آب و هوایی شهرستان گناباد سبب شده زعفران برداشتی کیفیت بسیار بالایی داشته باشد.
وی توضیح داد: با توجه به محدودیت منابع آبی منطقه و از طرف دیگر احتیاجآبی کم زعفران، این محصول یکی از محصولات مستعد برای قرار گرفتن در الگوی کشت منطقه است چرا که تغییر الگوی کشت و کاشت محصولات کشاورزی کم آب بر یکی از سیاست ها و راه چاره های مهم دولت سیزدهم است.
او اضافه نمود: علاوه بر احتیاج آبی کم، امکان بهره برداری طولانی مدت با یک بار کاشت، اشتغال زایی و ارزش مالی بالا از مزایای کشت زعفران است.
خبرنگاران خراسان رضوی مشهد
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان