طرز تهیه بامیه عسلی خانگی سالم و لذیذ
به گزارش مجله کوروش بزرگ، بامیه عسلی که با شیرین کننده طبیعی عسل درست می گردد، از صحت و سلامت بیشتری نسبت به بامیه های معمولی برخوردار است. پیشنهاد می گردد این شیرینی در ماه رمضان به صورت خانگی و با مواد اولیه سالم درست گردد و به مقدار محدود مورد استفاده قرار گیرد.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - زولبیا بامیه از شیرینی های پایه در سفره افطار هستند که به دلیل قند ساده بالایی که دارند، مصرف آن ها در لحظات اولیه افطار می تواند قند مورد احتیاج خون را تامین کند. بامیه عسلی را به راحتی می توانید با مواد اولیه مطمئن و سالم در منزل درست نموده و از آن به عنوان نوعی میان وعده یا افطاری سالم بهره ببرید. در این مطلب سعی داریم طرز تهیه بامیه عسلی خانگی را آموزش دهیم.
طرز تهیه بامیه عسلی
مواد لازم | |
آب | 250 میلی لیتر (معادل 1 پیمانه) |
آرد | 160 گرم (معادل 16 قاشق سوپخوری) |
کره | 70 گرم |
تخم مرغ | 3 عدد |
شکر | 2 قاشق سوپ خوری |
عسل | 1 پیمانه |
گلاب | 2-3 قاشق غذاخوری |
وانیل | 1/4 قاشق چایخوری |
روغن مایع برای سرخ کردن | به میزان لازم |
پودر پسته و پودر نارگیل برای تزیین (اختیاری) | به میزان لازم |
دستور تهیه
- آب و کره را در قابلمه کوچکی ریخته و روی حرارت قرار دهید، سپس صبر کنید تا کره کاملا ذوب گردد.
- پس از ذوب شدن کره، شکر را به قابلمه اضافه نموده و هم بزنید تا شکر حل شده و مواد به جوش آیند.
- آرد را به صورت یکجا به مواد اضافه نموده و حرارت را خاموش کنید.
- مواد را خوب هم بزنید تا کاملا یکدست شده و به صورت خمیر درآیند.
- خمیر را گرد نموده، از قابلمه خارج کنید و در کاسه ای قرار دهید.
- صبر کنید تا خمیر کاملا خنک گردد، سپس تخم مرغ ها را یکی یکی به خمیر اضافه کنید.
- وانیل را با اولین تخم مرغ به خمیر اضافه نموده و با همزن برقی بزنید تا کاملا مخلوط شوند، سپس تخم مرغ های دیگر را یکی یکی اضافه نموده و هم بزنید تا مایه یکدستی حاصل گردد.
- در یک تابه با دیواره بلند روغن بریزید، طوریکه دو سوم ارتفاع آن با روغن پر گردد، سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید.
- خمیر بامیه را در قیف با ماسوره شیاردار موسوم به ماسوره آچاری ریخته و قبل از اینکه روغن داغ گردد، به سرعت در تابه حاوی روغن بریزید.
- بامیه ها را با فاصله در روغن بریزید تا به هم نچسبند و برای برش دادن خمیر از یک قیچی مخصوص آشپزی بهره ببرید.
- وقتی روغن گرم شد و بامیه ها بالا آمدند، آن ها را هم بزنید تا به صورت یکنواخت شده و به رنگ طلایی درآیند، سپس با کفگیر سوراخ دار از روغن خارج نموده و در آبکش بریزید تا روغن اضافی آن ها گرفته گردد.
- عسل و گلاب را در ظرف استیلی ریخته و به روش بن ماری روی بخار آب گرم کنید تا عسل روان گردد.
- بامیه ها را در ظرف سرو ریخته و عسل را روی آن بریزید تا کاملا به عسل آغشته شوند.
- برای تزیین بامیه عسلی، در صورت تمایل می توانید مقداری پودر پسته یا پودر نارگیل روی آن ها بپاشید.
چند نکته مهم
- برای ترد شدن بامیه عسلی می توانید 1 قاشق مرباخوری نشاسته ذرت به مواد آن اضافه کنید.
- برای درست کردن بامیه عسلی به یک قیف و ماسوره آچاری احتیاج دارید و بهتر است از قیف یک بار مصرف بهره ببرید، چون شستن خمیر بامیه از قیف سخت است.
- هنگام بریدن خمیر بامیه، لبه های قیچی را کمی چرب کنید تا خمیر بامیه به آن نچسبد.
- برای سرخ کردن بامیه حتما حرارت را کم کنید و اجازه دهید بامیه ها روی حرارت ملایم طلایی شوند.
بامیه یکی از دسر های شیرین ایرانیست که در سایر کشور های آسیایی نیز به روش های مختلفی طبخ می گردد. این خوراک که غالبا در ماه مبارک رمضان در وعده افطاری و برای باز کردن روزه مورد استفاده قرار می گیرد، بهتر است با روغن های سالمی مانند روغن کنجد درست گردد و برای شیرین کردن آن، عسل به کار رود تا از سلامتی بیشتری برخوردار باشد. با این حال بد نیست بدانید که حتی بامیه عسلی حاوی مقادیر بالایی کالری بوده و مصرف زیاد آن می تواند منجر به اضافه وزن و بیماری های ناشی از چاقی گردد. قند ساده موجود در بامیه برای بیماران دیابتی مضر بوده و خوردن این شیرینی به چنین افرادی توصیه نمی گردد. این قند حتی در بدن افراد سالم سریعا به چربی تبدیل شده و بهتر است مصرف آن به یکی دو عدد در روز محدود گردد.
شما چه ترفندهای دیگری را برای تهیه بامیه در خانه سراغ دارید؟ دیدگاه ها و تجربیات خود را به وسیله بخش ارسال نظر با مخاطبان خبرنگاران درمیان بگذارید.
منبع: setare.com