طرز تهیه شیرینی خانگی مخصوص عید؛ شیرینی مشهدی بازاری (آلمانی)
به گزارش مجله کوروش بزرگ، شیرینی خشک آلمانی یا شیرینی مشهدی که ترکیه ای ها به آن قرابیه مارمالادی می گویند، خود مشهدی ها به اسم شیرینی مربایی آن را می شناسند و در بعضی جاها هم به شیرینی شاه پسند معروف است از جمله قدیمی ترین شیرینی ها و دسرهای عید نوروز با ماندگاری بالا است. شیرینی خشک آلمانی یا مشهدی را با مواد مختلف مزه دار می نمایند از پودر پسته و شکلات آب شده گرفته تا مغز بادام و مارمالادهای مختلف. طرز تهیه شیرینی مشهدی بازاری یا همان شیرینی خشک آلمانی مربایی به سبک قنادی ها برای پذیرایی عید نوروز را در مجله خبرنگاران بخوانید.
با تور آلمان کلن از دیدنی ترین کشور اروپایی بازدید کنید و از شهرهای برلین، هانوفرو، فرانکفورت و مونیخ دیدن کنید.
طرز تهیه شیرینی مشهدی بازاری یا شیرینی خشک آلمانی عید
مواد لازم
کره: 200 گرم
پودر قند: 70 گرم
تخم مرغ: 1 عدد
وانیل شکری: 1/4 قاشق چای خوری
شیر: 2 قاشق غذاخوری
آرد نول (الک شده): 300 گرم
شکلات شیری (خردشده): 150 گرم
شکلات تلخ (خردشده): 150 گرم
مارمالاد هر طعمی که می پسندید: 50 گرم
نوتلا: 50 گرم
گل محمدی (پودرشده): به مقدار لازم
مغز پسته (پودرشده): به مقدار لازم
شربت قوام آمده
طرز تهیه شربت یا شهد قوام آماده برای شیرینی
برای درست کردن شیرینی خشک آلمانی یا مشهدی عید بهتر است ابتدا شربت آن را آماده کنید. برای تهیه شربت قوام آمده و غلیظ شیرینی آلمانی عید ابتدا 6 پیمانه شکر نرم و الک شده را به همراه 3 لیوان آب، 1/8 قاشق چایخوری جوهر لیمو و 8 دانه هل سبز در یک قابلمه بریزید و روی شعله ملایم گاز قرار دهید و آرام هم بزنید تا شربت قوام پیدا کنید. وقتی که شربت کمی قوام پیدا کرد 2 لیوان گلاب به شربت اضافه کنید و کمی دیگر هم بزنید. گلاب نباید زیاد روی حرارت بماند چون عطر و بویش را از دست می دهد. بعد از 2 الی سه دقیقه شربت را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید در دمای اتاق سرد گردد.
طرز تهیه
برای درست کردن شیرینی مشهدی یا خشک آلمانی فانتزی عید نوروز ابتدا باید فر را آماده کنید. فر را روی درجه 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. حالا مواد شیرینی را آماده کنید. 200 گرم کره که در دمای اتاق نرم شده را به همراه 70 گرم پودر قند با هم در یک ظرف بریزید و هم بزنید. بهتر است این کار را با همزن برقی انجام دهید تا یک مایه لطیف و یکدست به دست بیاورید. یک عدد تخم مرغ و وانیل شکری را هم به مواد فوق اضافه کنید و کمی دیگر هم بزنید تا تمام مواد با هم مخلوط شوند.
در مرحله بعد باید شربت یا همان شهد به دست آمده را به همراه شیر به مایه بالا اضافه کنید و هم بزنید. وقتی که تمام مواد با هم یکدست شدند آرد را کم کم به مایه اضافه دهید و همزمان با اضافه کردن مرتب هم بزنید تا آرد گوله نگردد. در نهایت شما یک خمیر به دست می آورید که باید کمی به آن استراحت بدهید. روی ظرف خمیر را خوب با سلفون بپوشانید و خمیر را به مدت 1 ساعت در یخچال نگهدارید تا خمیر برسد.
برای درست کردن شیرینی آلمانی یا مشهدی احتیاج به چرخ گوشت دارید چون رد کردن خمیر از چرخ گوشت آن را نرم تر می نماید. بعد از چرخ کردن خمیر شیرینی آن را میان دو کاغذ روغنی روی سطح کارتان قرار دهید و با وردنه خمیر را باز کنید.
ضخامت خمیر باید بین 3 الی 4 میلی متر باشد حواس تان باشد که خمیر را خیلی نازک نکنید. حالا با قالب شیرینی آلمانی به شکل گل و ستاره و قلب یا هر قالب دیگری که دوست دارید خمیر را قالب بزنید.
قالب ها را در سینی فر بچینید (سینی فر را چرب نکنید) و با قالب های کوچک تر وسط خمیرها را دوباره قالب بزنید تا جا برای ریختن مارمالاد روی شیرینی ها باز گردد. از آن جایی که خمیرهایی که وسط شان حفره دارد زودتر می پزند بهتر است آن ها را در یک سینی جداگانه بچینید. تعداد خمیرها باید زوج باشد.
هر تعداد سینی فر که دارید را به مدت 12 الی 15 دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید. وقتی روی شیرینی ها طلایی شد آماده شده اند. هر کدام از سینی ها را که زودتر آماده شد از فر در بیاورید و اجازه دهید در دمای اتاق خنک شوند. وقتی که شیرینی ها حسابی خنک شدند آن ها را با کاردک و به آرامی از سینی فر جدا کنید.
برای درست کردن شکلاتی که می خواهید روی شیرینی ها بریزید تا ظاهر مدرن تری به شیرینی بدهید باید شکلات ها را به روش بن ماری آب کنید. به این ترتیب شیرینی آلمانی کاکائویی خواهید داشت. برای این کار در یک قابلمه یا کتری آب را جوش بیاورید و شکلات ها را در یک ظرف روحی یا ظرفی که در برابر حرارت مقاوم باشد، بریزید. وقتی آب داخل قابلمه جوش آمد ظرف شکلات را بالای بخار آب نگه دارید تا شکلات ها با بخار آب شوند. مطمئن شوید که بخار آب وارد ظرف شکلات نمی گردد به همین خاطر بهتر است اندازه ظرفی که شکلات ها را در آن ریخته اید به گونه ای باشد که کاملا دهانه قابلمه آب را بپوشاند. شکلات سفید و شکلات تلخ را در ظرف های جداگانه آب کنید.
حالا به ترتیب یک شیرینی بدون حفره را روی سطح کارتان بگذارید. مارمالاد مورد علاقه تان و نوتلا خانگی یا کارخانه ای را به ترتیب در قیف بریزید و روی تمام سطح شیرینی ها بریزید و سپس با دقت یک شیرینی حفره دار را روی لایه مارمالاد بگذارید. می توانید نیمی از شیرینی ها را با نوتلا و نیمی دیگر را با مارمالاد پر کنید. شکلات شیری و تلخ آب شده را روی شیرینی خشک آلمانی یا مشهدی بریزید و روی شیرینی ها را با پودر پسته، پودر نارگیل، گل محمدی، کنجد بو داده یا هر چیز دیگری که دوست دارید تزیین کنید. شیرینی مشهدی علیرغم اینکه یک شیرینی خشک است اما باید بافت نرمی داشته باشد. دلیل خشک شدن شیرینی مشهدی یا هر شیرینی دیگری می توانید یکی از این سه دلیل باشد: کم بودن روغن، هم زدن بیش از حد مایه شیرینی و اضافه کردن بیش از حد مایعاتی مثل آب یا شیر به آن و البته گاهی هم دمای بالای فر.
منبع: افق کوروش