4 اصل مهم در طراحی داخلی مینیمال منزل و محل کار

به گزارش مجله کوروش بزرگ، طراحی داخلی منزل یا محل کار شما چگونه است؟ شما چگونه فضایی را می پسندید؟ خشن، شلوغ و خسته کننده یا ساده و مجذوب کننده؟ جدا از اینکه ما چه تصوری از یک طرح مینیال در چینش وسایل محیط و دکوراسیون داخلی مدرن داریم (و احتمالا از آن خوشمان نمی آید) باید گفت پیاده سازی یک طراحی داخلی مینیمال به شیوه صحیح به احتمال زیاد حال خوبی را برای شما در پی دارد. بیایید از زاویه ای تازه به نظریه هرچه کمتر، بهتر نگاه کنیم. در ابتدا ضروری است باورهای قدیمی مان را در خصوص طرح های مینیمال دور بریزیم. دکوراسیون داخلی مدرن به معنی داشتن چند جعبه سفید ساده در گوشه اتاق یا ساختن یک فضای تکنولوژیک فوق مدرن نیست. این مفهوم قرار است فضایی ساده و در عین حال کاربردی را در کنار طرح های چشم نواز برای ساده تر کردن زندگی در اختیار ما قرار دهد.

4 اصل مهم در طراحی داخلی مینیمال منزل و محل کار

استفاده از طرح های مینیمال از دهه های ابتدایی قرن بیستم شروع شد و علاوه بر طرح های کلی، طراحی داخلی منازل و دیگر محیط ها را هم در بر گرفت. این طرح ها به نوعی مقابله با جزئیات سنتی و فوق العاده شلوغی بودند که طی قرن ها در بیرون و درون خانه ها به کار گرفته شده بودند. به طور خلاصه، هویت و هدف اصلی این نوع طراحی، حذف تمام جزئیات غیر ضرروی است که جز شلوغ کردن محیط کار و زندگی ما هیچ فایده دیگری ندارد. طرح های مینیمال سعی دارند در عین سادگی و زیبایی تمام نیازهای ما را بدون هیچ کمبودی برآورده نمایند. طراحان مختلف در حوزه های کاری گوناگون مدت هاست به طرح های ساده و در عین حال کاربردی رو آورده اند. اتومبیل ها، دیوایس های الکترونیکی و خانه ها در عین کارنمودهای پیچیده و مدرن هر روز ظاهری ساده تر پیدا می نمایند. تا جایی که بسیاری از افراد از شباهت این طرح ها هم گله می نمایند. کافی است نگاهی به گوشی های هوشمند یکی دو سال اخیر بیندازید تا کاملا متوجه این نکته بشوید.

یکی از اولین کسانی که از طرح های ساده و مینیمال استفاده کرد مهندس لودویگ میس فن در روهه بود. این معمار آلمانی-امریکایی که در کنار لو کوربوزیه و والتر گروپیوس به عنوان استادان پیشرو در معماری مدرن شناخته می گردد مانند بسیاری از معماران هم عصر خود در پی ایجاد سبکی نو در معماری بود که نمایانگر عصری نو باشد. در واقع اولین نشانه های نظریه معروف هرچه کمتر، بهتر را می توان در طرح های این معمار تاثیرگذار پیدا کرد. این معمار آلمانی با استفاد از شیشه و فلز در آثار خود سازه های مدرن و در عین حال ساده خلق کرد. قرار گرفتن این عناصر در قالب خطوط ظریف و اشکال مستطیلی باعث شد تا شکلی نو از معماری به دنیا معرفی گردد.

تجربه نشان داده برترین کلید برای رسیدن به طرح های مینیمال، استفاده از عناصر مهم و کلیدی در فشرده ترین شکل ممکن است. به عنوان مثال یک دیوار ساده را در نظر بگیرید که به جای چسبیدن به زمین از سقف آویزان شده و کمی تا زمین فاصله دارد. حالا دیواری که می توانست تنها به عنوان یک تقسیم نماینده محیط کلی به محیط های کوچک تر مورد استفاده قرار بگیرد، چقدر می تواند در زیباتر و متفاوت تر شدن یک محیط هرچند کوچک تاثیر داشته باشد. جدا از نگاه نو به عناصر قدیمی، می توان با حذف جزییات غیرمفید و عناصر به درد نخور از درون محیط بک گام به طراحی داخلی مینیمال و دکوراسیون داخلی مدرن نزدیک تر شد. حذف این جزییات به شما اجازه می دهد تا به سادگی برترین استفاده را از کارکرد اصلی محیط مورد نظرتان ببرید و بتوانید از زیبایی عناصر به جای مانده به خوبی لذت ببرید.

استفاده درست از رنگ ها هم می تواند تا حد زیادی به ساده تر شدن محیط شما یاری کند. به یاد داشته باشید که برای داشتن یک طراحی داخلی مینیمال باید ترکیب رنگ های مختلف را در وضعیتی حداقلی نگه دارید. به عنوان مثال استفاده از تنها دو رنگ مکمل باعث می گردد تا زیبایی و تعادل در محیط مورد نظر شما بیشتر از قبل به چشم بیاید. البته حواستان باشد که گول عکس های عجیب و غریب را نخورید. این نکته به معنای تغییر رنگ تمام وسایل به سیاه یا سفید نیست. یکی دو رنگ مرتبط یا مکمل هم می توانند به سادگی شما را به خواسته خودتان برسانند. حتا با استفاده از لایه های بافت دار مانند چوب یا پارچه های خاص هم می توان از یک طراحی داخلی مینیمال لذت برد.

بدون شک تنها وظیفه ی مینیمالیسم القای زیبایی و ساختن فضایی چشم نواز نیست. این نوع طرح ها اگر فایده های متعددی نداشته باشند طرح هایی رده شده محسوب می شوند. اول از همه باید گفت که یک فضای ساده و تمیز سلامتی جسم و البته روح ما را تا حد زیادی تضمین می نماید. شاید به نظر شوخی بیاید، ولی گم کردن یک وسیله کوچک و حیاتی در یک محیط شلوغ می تواند حال خوب شما را در کمتر از یک دقیقه به استرسی وحشتناک تبدیل کند. گذشته از این، در نظر گرفتن یک علت برای وجود هر وسیله در محیط پیرامون ما و حذف تمام جزییاتی که برای ما فایده ای ندارند باعث می گردد تا فضایی خلوت، سیال و آرام را تجربه کنیم. اما مهم ترین فایده فضایی با طراحی داخلی مینیمال، استفاده بهتر و بیشتر از فضای در اختیار ماست. استفاده از مبلمان ساده، باعث می گردد حتی در کوچکترین اتاق ها هم فضای بیشتری را در اختیار داشته باشیم. یا به عنوان مثال استفاده از یک پالت ملایم یا محدود رنگ برای دیوارها و وسایل می تواند محیط شما را به فضایی آرام و بدون استرس تبدیل کند. و در آخر قانون مهم خرت و پرت کمتر، پس انداز بیشتر است که می تواند شما را به داشتن یک خانه با طراحی داخلی مینیمال ترغیب کند.

4 اصل مهم در طراحی دکوراسیون داخلی مدرن

حتی اگر شما یک فرد هوادار طرح های قدیمی، مبلمان استیل یا پرده های چین دار باشید، می توانید با رعایت چند اصل مهم و ساده مینیمالیسم از داشتن محیطی شادتر و سالم تر لذت ببرید.

1. بدون شک اولین اصل مرتب بودن است.

تمیز کردن و مرتب کردن محیط کار یا زندگی، گذشته از سادگی و زیبایی، سلامتی ساکنان آن محیط را تضمین می نماید. بنابراین همین امروز یک دستمال گردگیری بردارید و دستی به سر و روی وسایل تان بکشید. وسایل جابجا شده را به جای قبلی خود برگردانید و در این بین خودتان را از شر چیزهایی که مدت هاست بی استفاده مانده اند خلاص کنید. در اولین فرصت برای تمام عکس هایی که در خانه دارید تعدادی قاب ساده و یک شکل خریداری کنید و یک گالری دیواری خاطره انگیز برای خودتان بسازید. بدون شک بعد از انتها این فرایند احساس بهتری خواهید داشت.

2. از وسایل ساده و مفید برای محیط خود بهره ببرید.

وجود مبل های فاخر یا بوفه های گران قیمت در آپارتمان های کوچک امروزی هیچ توجیهی ندارد. اگر برای یک میهمان ویژه که تا حالا هم به خانه شما نیامده یک صندلی تکی جاگیر در گوشه اتاق تان گذاشته اید، هرچه سریع تر از دستش خلاص شوید. یا به عنوان مثال متناسب نبودن میزان میز نهارخوری با محیط در بسیاری از مواقع فقط فضای مفید را از صاحبخانه گرفته است. به یاد داشته باشید حذف یا تبدیل لوازم منزل به مدلی کوچک تر همیشه فضای مفید بیشتری را در اختیار شما قرار می دهد.

3. نگاهی به اطراف فضای کار یا زندگی تان بیندازید.

لوازم خانگی، تابلوها، فرش ها، مبلمان یا حتی قاب پنجره شما به وسیله چند رنگ پوشانده شده اند؟ استفاده از ترکیب های رنگی ساده در طراحی داخلی محیط فضا را بسیار زیباتر می نماید. رنگ های اضافه و بی ربط را از محیط خود حذف کنید و یکی دو رنگ اصلی را نگه دارید. شک نداشته باشید که فضایی چشم نواز در انتظار شماست. بعلاوه سعی کنید از وسایل مختلف با رنگ های یک سان بهره ببرید. برای مثال قرار گرفتن بالش های خاکستری روی مبلمان خاکستری تصویر بسیار زیبایی را خلق می نماید. استفاده از پارچه ها و بافت های متفاوت اما هم رنگ این زیبایی را دوچندان خواهد نمود. بعلاوه اگر رنگ غالب فضای زندگی شما رنگ های خنثایی مثل سفید یا خاکستری است می توانید با استفاده از چند وسیله با رنگ های تند ظاهری زیباتر به محیط بدهید.

4. مبلمان و وسایل هر محیط اغلب بیشترین توجه ناظران را به خود جلب می نمایند.

بسیاری از چیزهایی که ما از در و دیوار محل زندگی و کارمان آویخته ایم نه تنها زیبایی و کارایی لازم را ندارند، بلکه باعث دیده نشدن جزئیات زیباتر هم می شوند. حذف یک قاب یا پرده ضخیم و پرچین نامناسب می تواند باعث گردد لوازم زیباتر شما به خوبی خودنمایی نمایند. البته فکر نکنید که باید تمام وسیله هایی که صرفا برای زیبایی به فضای خود اضافه نموده اید را حذف کنید. تابلوها، آثار تجسمی یا هر المان هنری دیگر اگر درست مورد استفاده قرار بگیرند بدون شک محل زندگی و کار شما را زیباتر می نمایند. بهتر از آن استفاده از وسایلی است که علاوه بر زیبایی کارنمودهای مفیدی هم دارند. در اولین فرصت نگاهی به آویزهای روشنایی نو در نزدیک ترین فروشگاه لوازم برقی بیندازید.

در آخر برای داشتن خانه ای مینیمال یک نکته مهم را هیچ گاه از قلم نیاندازید: هربار که تصمیم به خریدن هر وسیله ی هرچند کوچکی گرفتید، پیش از آن از خود بپرسید که آیا واقعا به آن وسیله نیاز دارید یا نه. به یاد داشته باشید با رعایت اصول مینیمالیسم می توانید تعادل و زیبایی را به فضای پیرامون خود هدیه دهید. برای داشتن یک خانه سالم، دور از به هم ریختگی و آرام از امروز به فکر مینیمال کردن فضای خود باشید.

منبع: Fresh Home

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 30 فروردین 1404 بروزرسانی: 30 فروردین 1404 گردآورنده: bigkurosh.ir شناسه مطلب: 2468

به "4 اصل مهم در طراحی داخلی مینیمال منزل و محل کار" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "4 اصل مهم در طراحی داخلی مینیمال منزل و محل کار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید