آسم را با تغذیه کنترل کنید

به گزارش مجله کوروش بزرگ، نام شامل تنگی نفس حمله ای همراه با خس خس سینه است و در اثر انقباض مجاری هوایی و یا تورم غشاء های مخاطی آنها ایجاد می شود. از میان بیماری های مزمن، آسم هفتمین بیماری شایع است که در دو سوم افراد، ارثی می باشد. علایم و عوارض آسم عبارتند از: دیسترس تنفسی، خس خس قابل شنیدن، افزایش ضربان قلب،

آسم را با تغذیه کنترل کنید

آسم را با تغذیه کنترل کنید

نویسنده:آسیه محمد زاده*

نام شامل تنگی نفس حمله ای همراه با خس خس سینه است و در اثر انقباض مجاری هوایی و یا تورم غشاء های مخاطی آنها ایجاد می شود. از میان بیماری های مزمن، آسم هفتمین بیماری شایع است که در دو سوم افراد، ارثی می باشد. علایم و عوارض آسم عبارتند از: دیسترس تنفسی، خس خس قابل شنیدن، افزایش ضربان قلب، سیانوز، کاهش فشار خون، اضطراب، ادم ریه، دهیدراتاسیون و سرفه خشک و سخت. در صورت عدم درمان آسم، این بیماری می تواند به آسم مقاوم تبدیل شود که فرد را نیازمند بستری شدن در بیمارستان کرده و زندگی وی را به خطر می اندازد.

توصیه های تغذیه ای

*از دریافت وعده های غذایی پر حجم اجتناب کنید. افزایش حجم معده می تواند باعث تشدید حملات آسم شود.

*به منظور رقیق شدن ترشحات، آب و مایعات بیشتری مصرف کنید.

*مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین های B6,A و روی را افزایش دهید.

*ویتامین C به علت دارا بودن خاصیت آنتی اکسیدانی نقش مهمی در بهبود عملکرد ریه ها دارد. بنابراین، مقادیر بیشتری کلم بروکلی، گریپ فروت، پرتقال، فلفل شیرین، کیوی، آب گوجه فرنگی و گل کلم مصرف کنید.

*برخی مواد غذایی از قبیل سیب، پیاز، مرکبات و توت ها به علت وجود ماده ای به نام کوئرستین، در تنظیم فعالیت سیستم ایمنی بدن نقش دارد. سعی کنید در طول هفته ، پنج بار یا بیشتر از این مواد استفاده کنید.

*منابع غذایی حاوی ویتامین E مانند مغزها را بیشتر مصرف کنید.

*در صورتی که مبتلا به آسم آلرژیک هستید، غذاهای آلرژیزا را حذف کنید. فقط 4 درصد مبتلایان به آسم، دچار آلرژی غذایی هستند. غذاهایی که باید از رژیم غذایی این افراد (البته بسته به اینکه به کدام یک حساس هستند) حذف شوند، عبارتند از: شیر، تخم مرغ، غذاهای دریایی و ماهی. بهتر است سولفیت ها هم با احتیاط مصرف شوند. سالیسیلات ها به ندرت مشکل زا هستند، اما در 2 درصد بیماران، آسم را تشدید می کنند.

*مصرف اسیدهای چرب امگا-3 مفید است. گردو و ماهی ازمنابع خوب این اسیدهای چرب می باشند. البته در صورت ابتلا به آلرژی غذایی به ماهی، مصرف ماهی باید از رژیم حذف شود.

*کافئین از طریق شل کردن ماهیچه ها، مجاری هوایی را باز می کند.

مصرف 3-2 لیوان چای در روز می تواند برای بزرگسالان مفید باشد.

پی نوشت ها:

* کارشناس ارشد تغذیه

منبع:دنیای تغذیه ش 93

منبع: راسخون
انتشار: 9 مهر 1400 بروزرسانی: 9 مهر 1400 گردآورنده: bigkurosh.ir شناسه مطلب: 1863

به "آسم را با تغذیه کنترل کنید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آسم را با تغذیه کنترل کنید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید