خواص شگفت انگیز سیرابی و شیردان که از آن بی خبرید
به گزارش مجله کوروش بزرگ، با گنجاندن این ماده غذایی مصرف چربی را در رژیم غذایی خود کاهش دهید.

به گزارش خبرنگار سیرابی و شیردان در ایران از خوراک های مرسوم و پر هوادار هستند که در مقایسه با گوشت، پروتئین بیشتری دارند، این پروتئین از نوع حیوانی و از نظر اسید های آمینه کامل تر از پروتئین گیاهی است. همچنین آمینواسید های ضروری بدن با خوردن سیرابی تأمین می گردد.
در واقع، پروتئین و چربی موجود در سیرابی تقریباً به اندازه نیمی از پروتئین و چربی موجود در گوشت گاو و مرغ است. با گنجاندن سیرابی در وعده های غذایی خود می توانید مصرف چربی را در رژیم غذایی خود کاهش دهید.
مصرف 100 گرم سیرابی 8 درصد احتیاج بدن به کلسیم را برطرف می نماید، همچنین این میزان سیرابی حاوی 7 گرم پروتئین و 4 گرم چربی است. کالری این ماده غذایی در مقایسه با گوشت گاو و گوسفند کمتر است. سیرابی خواص فراوانی دارد که درمان کم خونی، تقویت و یاری به فراوری اسپرم، تقویت و درمان ریزش مو، تقویت سیستم ایمنی، درمان زخم معده و خاصیت ضد سرطانی از جمله خواص متعدد آن است.
سلامت چشم با مصرف سیرابی و شیردان
ویتامین A یکی از ویتامین های لازم و ضروری جهت حفظ سلامتی بینایی محسوب می گردد و سیرابی یکی از مواد غذایی است که مملو از این ویتامین است، در نتیجه این ماده غذایی برای تقویت بینایی مفید است. به علاوه ویتامین A برای رشد مو، سلامتی پوست و دستگاه تنفسی و مبارزه با عفونت ها مورد احتیاج است و سیرابی منبع بسیار خوبی از آن است.
یاری به رشد بچه ها با مصرف سیرابی و شیردان
سیرابی یکی از مواد غذایی مفید برای رشد و تقویت بچه ها است، چرا که دارای پروتئین و آمینواسید های با کیفیت و ضروری بدن است که در رشد بچه ها و نوجوانان نقش بسزایی دارد و کلسیم مورد احتیاج آن ها را تامین کند. به علاوه این مواد در رشد و ترمیم بافت های از بین رفته هم نقش مهمی دارد. اگر کودک شما تمایلی به این غذا ندارد می توانید خوراک سیرابی که بسیار مقوی و لذیذ است را در منزل به راحتی تهیه کنید و یا انواع سوپ ها را برایش درست کنید و با این روش ها آن را در سبد غذایی خود جای دهید.
سیرابی منبع خوبی از ویتامین ب است
این ویتامین واکنش های شیمیایی بدن را تنظیم می نماید که این واکنش ها موجب آزاد شدن انرژی در بدن، سلامت پوست، عملکرد بهینه مغز و فراوری گلبول های قرمز خون می گردد.
تقویت پوست و مو با مصرف سیرابی و شیردان
از آن جایی که سیرابی سرشار از ویتامین A، روی و ویتامین های گروه B است، فواید زیادی برای پوست و مو دارد. روی موجود در سیرابی جهت تقویت مو، بلندی قد مو و پر پشتی مو کاربرد دارد. همچنین این ویتامین ها از ریزش مو جلوگیری می نمایند.
روی یک ماده معدنی بسیار موثر است و برای حفظ سلامتی و عملکرد های جسمی به اندازه آهن مهم و باارزش است. روی برای داشتن یک سیستم ایمنی سالم و همچنین برای رشد و تقسیم سلولی از اهمیت بالایی برخوردار است. بعلاوه، بدن از عنصر روی برای درمان زخم ها و تبدیل کربوهیدرات ها به انرژی قابل استفاده استفاده می نماید.
زمان درستِ خوردن محبوب ترین خوردنی ها؛ از محصولات لبنی و میوه تا گوشت و حبوبات
همچنین شما برای داشتن حس بویایی و چشایی سالم به روی احتیاج دارید. یک وعده 112 گرمی سیرابی و شیردان دارای 1.6 میلی گرم روی است.
بدن یک مرد و یک زن بزرگسال روزانه به ترتیب به 11 و 8 میلی گرم روی احتیاج دارد. مصرف یک وعده سیرابی شیردان در طول روز 15 درصد از احتیاج روزانه بدن مردان و 20 درصد از احتیاج روزانه بدن زنان به روی را تامین می نماید.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان