طرز تهیه مارمالاد هویج سریع و آسان، مرحله به مرحله با 3 روش

به گزارش مجله کوروش بزرگ، اگر در پی یک صبحانه متفاوت و خوش رنگ هستید، مارمالاد هویج کنار مربای هویج بدون آب، انتخابی ایده آل است. این مارمالاد با بافتی نرم، رنگ نارنجی شفاف و عطر دلنشین، مانند مارمالاد و مربای پرتقال می تواند زینت بخش میز صبحانه تان شما باشد. پس برای میز صبحانه ای رنگین طرز تهیه مارمالاد هویج را مرحله به مرحله بخوانید و با سه روش آسان آن آشنا شوید.

طرز تهیه مارمالاد هویج سریع و آسان، مرحله به مرحله با 3 روش

مواد لازم برای طرز تهیه مارمالاد هویج

  • هویج 750 گرم
  • شکر 2 و 1/3 پیمانه
  • لیمو ترش 2 عدد

طرز تهیه مارمالاد هویج

مرحله اول: هویج ها را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه مارمالاد هویج، هویج ها را به خوبی شسته و پوست شان را بگیرید. یک هویج میانه را با رنده درشت یا ریز، رنده کنید. در نهایت باید حدود 50 گرم هویج رنده شده داشته باشید. هویج را کنار گذاشته و به سراغ مابقی هویج ها بروید. در ادامه هویج ها را به شکل حلقه ای خرد کنید تا پخت یکنواخت تری داشته باشند. پیشنهاد ما طرز تهیه مربای هویج خانگی است.

نکته: اگر برای بار اول مارمالاد درست می کنید حتما با یک ترازو، مواد لازم را دقیق اندازه گیری کنید.

مرحله دوم: هویج ها را پخته کنید

هویج های خرد شده را در یک قابلمه مناسب بریزید و به اندازه ای آب اضافه کنید که کامل روی هویج ها را بپوشاند. از دیگر مارمالادهای خوشمزه و خو ش طعم می توان به تهیه مارمالاد سیب اشاره نمود.

قابلمه را روی حرارت میانه قرار دهید و اجازه دهید هویج ها به مدت 10 دقیقه یا تا زمانی که نرم شوند، به آرامی بپزند. پس از پخت، هویج ها را از آب خارج نموده و آبکش کنید.

نکته 1: برای عطر و طعم بیشتر مارمالاد می توانید یک تکه چوب دارچین یا کمی پوست لیمو در این مرحله به آب اضافه کنید.

نکته 2: دقت داشته باشید هویج ها خیلی نرم نشوند تا بافت شان هنگام تهیه مارمالاد حفظ گردد.

مرحله سوم: هویج ها را پوره کنید

در سومین مرحله از طرز تهیه مارمالاد هویج، باید هویج های پخته را با یاری مخلوط کن یا گوشتکوب، کامل پوره شان کنید. حال بافتی نرم و یکدست خواهید داشت. در صورت وجود آب در پوره هویج، باید آن را با یاری آبکش صاف کنید تا آب اضافه آن کامل گرفته گردد. در نتیجه پوره غلیظ برای تهیه مارمالادتان آماده است. اگر در پی مارمالادی متفاوت هستید، مارمالاد و مربای انجیر برترین گزینه است.

مرحله چهارم: مارمالاد را بپزید

در چهارمین مرحله از طرز تهیه مارمالاد هویج باید دو پیمانه یا معادل 400 گرم از پوره هویج را همراه با هویج رنده شده و شکر در یک قابلمه مناسب بریزید. قابلمه را رو حرارت کم بگذارید. مواد را مرتب هم بزنید. پنج دقیقه زمان دهید تا مخلوط جوشیده و شکر کامل حل گردد. شکیبا باشید تا مارمالاد به غلظت مناسب برسد. در روزهای تابستان از تهیه مارمالاد توت فرنگی غافل نشوید.

نکته: در صورت مشاهده کف باید آن را با قاشق تمیز بردارید تا مارمالادی شفاف و خوش رنگ داشته باشید.

مرحله پنجم: مارمالاد هویج را سرو کنید

در پنجمین مرحله از طرز تهیه مارمالا هویج، پس از خنک شدن مارمالاد باید کمی پوست لیمو (زست لیمو) و اندازهی آب لیمو به آن اضافه کنید. حال مواد را به آرامی هم بزنید تا عطر و طعم لیمو با مارمالادتان حسابی ترکیب گردد.

در نهایت مارمالادتان را در شیشه های تمیز، گرم و استریل بریزید. در آن ها را محکم بسته و در جای خشک و خنک نگه داری کنید.

مواد لازم برای تهیه مارمالاد هویج با پرتقال و لیمو

  • آب 2 پیمانه
  • پوست پرتقال رنده شده 1 قاشق غذاخوری
  • آب پرتقال نصف پیمانه
  • پوست لیموترش 2 قاشق چای خوری
  • آب لیموترش 1/4 پیمانه
  • هویج رنده شده 2 پیمانه
  • شکر 2 پیمانه
  • هل آسیاب شده 3/4 قاشق چای خوری
  • نمک 1/4 قاشق چای خوری

طرز تهیه مارمالاد هویج با پرتقال و لیمو

مرحله اول: مواد را آماده کنید

در این دستور از تهیه مارمالاد هویج با پرتقال و لیمو، باید در یک قابلمه بزرگ، آب، پوست پرتقال، آب پرتقال، پوست لیمو ترش، آب لیمو و هویج خرد شده را با هم ترکیب کنید. قابلمه را روی حرارت میانه قرار دهید و مواد را گاهی هم بزنید تا به جوش آید.

پس از به جوش آمدن، حرات را کم کنید و 15 دقیقه زمان دهید تا همان دما مواد با یکدیگر جوش بخورند. در نظر داشته باشید که هنگام پخت باید گاهی مواد را هم بزنید تا هویج ها نرم، ترد و آماده مرحله بعدی تهیه مارمالاد شوند. طرز تهیه مارمالاد و مربای پرتقال را بخوانید.

نکته: هم زدن مرتب از ته گرفتن هویج و چسبیدن شکر یا مرکبات به کف قابلمه جلوگیری می نماید.

مرحله دوم: شکر و هل را اضافه کنید

پس از نرم شدن هویج ها، شکر، هل و کمی نمک را به قابلمه اضافه کنید و مواد را حدود 30 ثانیه به آرامی هم بزنید تا شکر کامل حل گردد. حرارت را کم کنید. مخلوط را گاهی هم بزنید تا مارمالاد غلیظ گردد. نباید فراموش کنید که کف روی مارمالاد را بگیرید. این مرحله حدود 40 تا 45 دقیقه طول می کشد. در نهایت مارمالاد را داخل شیشه یا شیشه های تمیز و استریل شده بریزید. حال که پرتقال در دسترس تان است حتما مربای پوست پرتقال خوشمزه را درست کنید.

نکته: شیشه ها را برای چهار ساعت یا یک شبانه روز در یخچال یا دمای محیط بگذارید تا کامل خنک و قابل استفاده شوند.

مواد لازم برای تهیه مارمالاد هویج با پودر ژلاتین

  • هویج رنده شده 250 گرم
  • شکر 200 گرم
  • آب 1/5 پیمانه
  • گلاب 1/4 دلیوان
  • هل 1 عدد
  • پودر ژلاتین 1 قاشق مرباخوری
  • آب لیموترش نصف قاشق چای خوری

طرز تهیه مارمالاد هویج با پودر ژلاتین

مرحله اول: هویج ها را پوره کنید

هویج ها را به خوبی شسته و پوست بگیرید. آن ها را خیلی ریز خرد کنید. هویج های خرد شده را در یک قابلمه مناسب بریزید. حال یک و نیم لیوان آب اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید. اجازه دهید هویج ها کامل بپزند تا نرم شوند. هنگامی که آب هویج کشیده شد و فقط اندازه کمی ته قابلمه باقی ماند، هویج ها را با گوشت کوب برقی یا دستی پوره کنید تا بافتی نرم و یکدست حاصل گردد.

مرحله دوم: مارمالاد را بپزید

در ادامه پیش بردن مراحل تهیه مارمالاد هویج با پودر ژلاتین، به پوره هویج، شکر اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر حل شده و آب به جامانده به جوش آید. پودر ژلاتین را به روش بن ماری با گلاب، آب کنید. سپس داخل قابلمه بریزید. مخلوط را خوب هم بزنید. اگر می خواهید مارمالاد خوش رنگ و شفاف باشد، کف روی سطح را با قاشق بردارید. سپس کمی آبلیمو تازه اضافه کنید تا رنگ و طعم مارمالاد حفظ گردد.

نکته 1: اضافه کردن ژلاتین منجر به حفظ عطر هویج و لیمو و بافت کشدار مارمالاد می گردد.

نکته 2: برای نگه داری طولانی مدت مارمالاد از یک قاشق چای خوری ژلاتین بهره ببرید.

نکات تکمیلی تهیه مارمالاد هویج

برای داشتن مارمالاد هویج خوش رنگ، نرم و کشدار، رعایت چند نکته ساده در طول مراحل پخت اهمیت زیادی دارد. نکات حرفه ای که در ادامه به آن اشاره شده است، به شما یاری می نمایند تا طعم، رنگ و بافت مارمالاد به برترین شکل حفظ گردد.

انتخاب هویج در تهیه مارمالاد هویج

انتخاب هویج تازه و با کیفیت، یکی از مهم ترین مراحل تهیه مارمالاد هویج است. هویج های تازه و ترد، رنگ طبیعی، عطر دلپذیر و طعمی شیرین به مارمالاد می دهند، در حالی که هویج های پیر یا خشک ممکن است بافت و طعم نهایی محصول را تحت تاثیر قرار دهند و مارمالاد کمتر خوش رنگ و نرم گردد. با وجود هویج تازه نباید از طرز تهیه کیک گردو و هویج با ماست غافل شد.

از سویی دیگر، پوست گرفتن کامل و خرد کردن یکنواخت هویج ها هم اهمیت زیادی دارد. با خرد کردن هویج ها به اندازه های یکسان، تمام تکه ها هنگام پخت همزمان نرم می شوند و پوره حاصل صاف، یکدست و مناسب برای تهیه مارمالاد خواهد بود.

عطر و طعم مارمالاد هویج

با اضافه کردن یک دوم قاشق چای خوری دارچین آسیاب شده، جوز هندی و میخک به همراه شکر و هویج رنده شده در قابلمه، می توانید مارمالاد هویج را به یک مربای خوش عطر و مناسب کیک هویج تبدیل کنید. برای ایجاد طعمی ایرانی و دلپذیر، در سرانجام دو قاشق چای خوری گلاب و یک قاشق چایخوری هل آسیاب شده به مارمالاد اضافه کنید و حدود پنج دقیقه دیگر با حرارت کم آن را بپزید، در حالی که مرتب آن را هم می زنید.

این روش باعث می گردد مارمالاد هویج نه تنها عطر و طعم غنی و مطبوعی پیدا کند، بلکه بافتی نرم و رنگی شفاف و مجذوب کننده داشته باشد، همان چیزی که یک مارمالاد هویج حرفه ای و خوش طعم باید داشته باشد. در صورت عدم علاقه به عطر و طعم گلاب، آن را با وانیل جایگزین کنید. از دیگر مارمالادهای خوش رنگ و لعاب می توان به مارمالاد زردآلو اشاره نمود.

اضافه کردن ادویه ها و گلاب در مراحل پخت، عطر طبیعی هویج را تقویت می نماید و طعم مارمالاد را به سطحی متفاوت و متمایز می رساند.

نحوه استریل کردن شیشه ها برای نگه داری مارمالاد هویج

برای حفظ کیفیت و ماندگاری مارمالاد هویج، شیشه ها باید کامل استریل شوند. ابتدا شیشه ها را با آب داغ خوب بشویید یا در ماشین ظرفشویی قرار دهید. سپس آنها را کامل آبکشی کنید و همچنان مرطوب، روی سینی فر بچینید. سینی را در فر از قبل گرم شده با دمای 160 درجه سانتی گراد قرار دهید و به مدت حدود 15 دقیقه یا تا زمانی که شیشه ها خشک شوند، نگه دارید. پس از خارج کردن شیشه ها با احتیاط، آنها را با مارمالاد یا مربا پر کنید. پیشنهاد ما به شما طرز تهیه مربای هلو و مارمالاد خوشمزه است.

استفاده از شیشه و در استریل شده، علاوه بر افزایش ماندگاری، از رشد میکروب ها جلوگیری نموده و رنگ و طعم مارمالاد را حفظ می نماید.

کاربردهای مارمالاد هویج

مارمالاد هویج یکی از خوش طعم ترین مارمالادها است که می توان آن را به شیوه های مختلف سرو کرد. این مربا انتخابی عالی برای صبحانه یا میان وعده است و می تواند روی نان تست، پنکیک ، وافل و حتی همراه با ماست، طعمی متفاوت و دلچسب ایجاد کند.

از سویی دیگر، مارمالاد هویج گزینه ای مجذوب کننده برای فیلینگ و تزیین دسر، شیرینی مربایی و کیک هویج خیس به حساب می آید؛ می توانید از آن در تهیه پای، تارت، کوکی ، یا حتی به عنوان لایه ای خوش عطر در کیک هویج، فرنی و پارفه بهره ببرید تا طعمی خاص و متفاوت خلق کنید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 22 شهریور 1404 بروزرسانی: 22 شهریور 1404 گردآورنده: bigkurosh.ir شناسه مطلب: 2497

به "طرز تهیه مارمالاد هویج سریع و آسان، مرحله به مرحله با 3 روش" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مارمالاد هویج سریع و آسان، مرحله به مرحله با 3 روش"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید