طرز تهیه گاناش براق برای روی کیک

به گزارش مجله کوروش بزرگ، گاناش براق نوعی روکش زیبا برای تزیین کیک، کاپ کیک، مافین و دسرهای دیگر است. گاناش را با شکلات تلخ، شکلات سفید و شکلات شیری درست می نمایند؛ گاهی نیز با افزودن رنگ های خوراکی، نوع رنگی آن تهیه می گردد.

طرز تهیه گاناش براق برای روی کیک

خبرنگاران | سرویس آشپزی - گاناش، نوعی روکش تهیه شده از ترکیب شکلات و خامه با غلظت های مختلف است که گاهی علاوه بر شکلات و خامه، کره و افزودنی های خوراکی دیگر نیز در آن به کار می رود. با تغییر نسبت خامه و شکلات، گاناش ممکن است سبک، متوسط و سنگین درست گردد. از گاناش به عنوان سس بستنی و روکش شکلاتی میوه، بر روی کیک، کاپ کیک شکلاتی و و در تهیه ترافل استفاده می گردد. مشکل اصلی در تهیه گاناش این است که پس از قرار دریافت در یخچال، درخشندگی آن کاهش یافته و مات می گردد و ما در این مطلب قصد داریم این مشکل را حل کنیم.

طرز تهیه گاناش براق

راز براق شدن گاناش، افزودن شربت ذرت به آن است. استفاده از شربت گلوکز برای این منظور حتی از شربت ذرت هم بهتر است ولی تهیه شربت گلوکز از فروشگاه ها به سختی امکان پذیر است. بنابراین شربت ذرت، جزء کلیدی و مهم در براق شدن گاناش است که باعث می گردد، حتی پس از قرار دریافت گاناش در یخچال از درخشندگی آن کم نگردد.

مواد لازم ارائه شده، برای تهیه یک فنجان گاناش براق و برای پوشاندن یک عدد کیک گرد با قطر 18-16 سانتی متر، مناسب است. زمان آماده سازی حدود 5 دقیقه است.

مواد لازم
خامه پرچرب 100 میلی لیتر
شکلات چیپسی نیمه شیرین یا شکلات تخته ای خرد شده170 گرم (1/2 فنجان)
شربت ذرت (شربت گلوکز) 3 قاشق غذاخوری (2 قاشق غذاخوری)

دستور تهیه:

  1. خامه را گرم کنید. خامه را در حدی که فقط شکلات در آن ذوب گردد، گرم کنید ولی اجازه ندهید خامه به مرحله قل زدن برسد و بخار از آن بلند گردد.
  2. شکلات چیپسی را در خامه بریزید، 3-2 دقیقه صبر کنید تا شکلات با حرارت خامه ذوب گردد، سپس مخلوط را با قاشق هم بزنید تا یکدست و یکنواخت گردد.
  3. شربت ذرت یا شربت گلوکز را اضافه نموده و به هم زدن مخلوط ادامه دهید تا کاملا با شکلات و خامه ترکیب گردد.
  4. برای تهیه گاناش براق می توانید شکلات تخته ای را به صورت قطعات ریز تقریبا مساوی خرد نموده و در خامه گرم بریزید، 3-2 دقیقه صبر کنید تا قطعات شکلات در خامه ذوب گردد، سپس مخلوط را هم بزنید تا یکنواخت گردد.

  5. قبل از ریختن گاناش روی کیک، فرصت دهید تا گاناش به دمای محیط برسد. برای تسریع در خنک شدن گاناش می توانید ظرف حاوی گاناش را در یک ظرف حاوی آب سرد قرار دهید و حدود 10 دقیقه به آرامی هم بزنید تا گاناش به دمای محیط برسد و غلظت آن به اندازه ای گردد که به راحتی بتوانید با آن روی کیک را تزیین کنید.

چند نکته در طرز تهیه گاناش براق

  • برای تهیه گاناش براق غلیظ، گاناش را بیش از 110 درجه فارنهایت حرارت ندهید، به ازای هر 1/2 فنجان شکلات ارائه شده در این دستور 2 قاشق غذاخوری شکلات چیپسی یا شکلات خرد شده اضافه به کار برده، 2 دقیقه صبر کنید و سپس هم بزنید تا یکنواخت گردد.

  • در صورتی که گاناش به اندازه ای سفت است که ریختن آن روی کیک امکان پذیر نیست، آن را فقط 2 ثانیه در ماکروفر قرار دهید تا روان گردد.

  • در صورتی که می خواهید از گاناش برای روکش کیک یا بر روی لایه های میانی بهره ببرید، حدود 30 دقیقه فرصت دهید تا گاناش کاملا خنک گردد و به شکل خمیری درآید که بتوانید مانند خامه فرم گرفته (خامه قنادی) به راحتی آن را روی کیک یا بین لایه ها بمالید.

  • سعی کنید شکلات را به صورت قطعات ریز هم اندازه خرد کنید تا همزمان ذوب شوند.
  • برای تهیه گاناش، حتما از خامه پرچرب با چربی حدود 40 درصد بهره ببرید.

  • برای تهیه گاناش براق با کیفیت مطلوب، از شکلات با درصد کره کاکائوی بالا بهره ببرید.
  • هنگام افزودن شکلات به خامه چند دقیقه صبر کنید تا شکلات ذوب گردد، سپس مخلوط را به آرامی هم بزنید تا یکنواخت گردد. هم زدن مخلوط از همان ابتدا باعث سرد شدن سریع تر خامه شده و در نتیجه شکلات در آن ذوب نخواهد شد.
  • گاناش براق اغلب به عنوان روکش کیک و کاپ کیک استفاده می گردد و برای درست کردن آن خامه و شکلات به نسبت مساوی به کار می رود. در این دستور به دلیل استفاده از شربت ذرت، میزان خامه کمتری در نظر گرفته شده است.

ارزش غذایی گاناش براق

جدول ارزش غذایی گاناش براق
کالری75
چربی اشباع3 گرم
کلسترول10 میلی گرم
کربوهیدرات7 گرم
سدیم6 میلی گرم
پتاسیم41 میلی گرم
شکر5 گرم
منبع: setare.com
انتشار: 20 اسفند 1399 بروزرسانی: 20 اسفند 1399 گردآورنده: bigkurosh.ir شناسه مطلب: 1536

به "طرز تهیه گاناش براق برای روی کیک" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه گاناش براق برای روی کیک"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید