4 رسپی لازانیا رولی با بشامل

به گزارش مجله کوروش بزرگ، لازانیا رولی از مجذوب کننده ترین و از محبوب ترین غذاهای ایتالیایی است که می توانید آن را با گوشت چرخ نموده، گوشت مرغ، سویا یا با انواع سبزیجات به صورت کاملا گیاهی در ترکیب با سس بشامل یا سس گوجه فرنگی در فر یا در قابلمه روی گاز درست کنید. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه لازانیا رولی به چند روش مختلف را به شما آموزش دهیم.

4 رسپی لازانیا رولی با بشامل

طرز تهیه لازانیا رولی با گوشت چرخ نموده و سس بشامل در یک نگاه

برای تهیه لازانیا رولی با گوشت چرخ نموده و سس بشامل، ابتدا باید پیاز را نگینی خرد کنید و به همراه سیر رنده شده در روغن تفت دهید تا طلایی گردد؛ سپس، گوشت را هم به این مواد اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. رب و پوره گوجه فرنگی را نیز به این مواد بیفزایید و مایه لازانیا را با میزانی نمک، فلفل و زردچوبه مزه دار کنید؛ اجازه دهید این مواد با حرارت ملایم جا بیفتند.

در همین حین، برای تهیه سس بشامل، کره را ذوب کنید و آرد را به نموده بیفزایید. این ترکیب را تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته گردد. سپس، شیر را به صورت تدریجی به مایه سس اضافه کنید و آن را پیوسته هم بزنید تا سس غلیظ گردد؛ نمک، فلفل سفید و جوز هندی را نیز بیفزایید. ورقه های لازانیا را در آب جوش بپزید و پس از آبکشی، بر روی آن ها از مایه گوشتی بریزید و به شکل رول درآورید.

کف ظرف مناسبی میزانی از سس بشامل بریزید و رول ها را در آن بچینید. به جای مانده سس و پنیر پیتزا را اضافه کنید. روی ظرف را با فویل بپوشانید و در فر از پیش گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد قرار دهید. پس از حدود 30 الی 35 دقیقه و برشته شدن پنیر، لازانیا را از فر خارج نموده، چند دقیقه صبر کنید تا اندکی خنک گردد. سپس، آن را با دقت سرو نموده و در صورت تمایل با برگ های تازه ریحان و جعفری خرد شده و پنیر پارمسان تزیین و با سس دلخواه سرو کنید.

برای مطالعه مواد لازم، جزییات و مراحل طرز تهیه لازانیا رولی با گوشت چرخ نموده ادامه این مطلب را بخوانید.

مواد لازم برای تهیه لازانیا رولی با گوشت چرخ نموده (برای 4 نفر)

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
ورقه لازانیا12 عدد
گوشت چرخ نموده400 گرم
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد میانه
سیر (برای سیر داغ)2 حبه
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی1 عدد
زردچوبه، نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم
روغن سرخ کردنی2 قاشق غذاخوری
پنیر پیتزا (رنده شده)به میزان دلخواه
ریحان و جعفری تازهبرای تزیین لازانیا رولی
پنیر پارمسانبرای تزیین و بهبود طعم لازانیا رولی
سسبرای سرو لازانیا رولی

مواد لازم برای تهیه سس بشامل لازانیا

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
کره50 گرم
آرد سفید2 قاشق غذاخوری سرپر
شیر2 لیوان فرانسوی دسته دار
نمک و فلفل سفیدبه میزان لازم
جوز هندی (اختیاری)نوک قاشق چای خوری

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: حدود 60 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت لازانیا رولی: 30 الی 35 دقیقه

مراحل طرز تهیه لازانیا رولی با گوشت چرخ نموده و سس بشامل

طرز تهیه لازانیا رولی با گوشت چرخ نموده، مرغ، سویا یا با انواع سبزیجات در ترکیب با سس بشامل یا سس گوجه فرنگی و پنیر پیتزا یا موزارلا در فر، در قابلمه یا در توستر قابل انجام است.

مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید

پیش از آغاز مراحل طرز تهیه لازانیا رولی با گوشت چرخ نموده، ابتدا پیاز شسته شده و بدون پوست را به صورت نگینی ریز خرد کنید. حبه های سیر شسته و بدون پوست را نیز رنده کنید و کنار بگذارید. سپس، گوجه فرنگی را هم پوست بگیرید و رنده کنید تا به صورت پوره در آید.

مرحله دوم: پیاز را تفت دهید

برای درست کردن لازانیا رولی مجلسی، پیش از هر کاری باید میزانی روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا داغ گردد. سپس، پیازها را که قبلا به صورت نگینی ریز خرد کردید در این تابه بریزید و تفت دهید تا پیازها سبک و طلایی شوند.

پس از آن، سیر رنده شده و میزانی زردچوبه را نیز به پیاز داغ اضافه کنید و برای چند ثانیه تفت دهید تا عطر سیر و زردچوبه آزاد گردد.

در صورت تمایل، برای خرید روغن سرخ کردنی، پیاز داغ، سیر داغ و انواع ادویه مانند زردچوبه می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله سوم: گوشت چرخ نموده را اضافه کنید

پس از تفت خوردن پیاز و سیر، وقت آن است که گوشت چرخ نموده را نیز در این تابه بریزید و همراه با باقی مواد روی حرارت میانه تفت دهید تا رنگ گوشت عوض گردد و به سفیدی بزنید. در طول این فرآیند، مواد داخل تابه را به خوبی هم بزنید تا هیچ بخشی از گوشت به صورت خام باقی نماند.

برای خرید انواع گوشت مانند گوشت چرخ نموده می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله چهارم: رب و پوره گوجه فرنگی را بیفزایید

پس از آن که از تفت خوردن کامل گوشت مطمئن شدید، مواد داخل تابه را کنار بزنید و برای رب و پوره گوجه فرنگی جا باز کنید. سپس، ابتدا رب گوجه فرنگی را در جای خالی داخل تابه بریزید و برای 1 دقیقه تفت دهید تا رب گوجه رنگ باز کند. سپس، پوره گوجه فرنگی را نیز در این تابه بریزید و همه مواد را به خوبی هم بزنید و با یکدیگر ترکیب کنید.

برای خرید رب گوجه فرنگی می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله پنجم: ادویه ها را اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه لازانیا رولی خوشمزه، باید میزانی نمک و فلفل سیاه نیز به مایه گوشتی لازانیا اضافه کنید. محتویات تابه را به خوبی هم بزنید تا مایه گوشتی کاملا طعم دار گردد. سپس، حرارت را ملایم کنید و درب تابه را ببندید تا ترکیب مایه گوشتی با پوره گوجه فرنگی برای 10 دقیقه روی شعله کم بپزد و حسابی جا افتاده و غلیظ گردد.

قبل از بستن درب تابه، اگر احساس کردید مایه گوشتی کاملا بی آب و غلیظ است، می توانید میزان کمی آب جوش (به میزان یک چهارم لیوان) به تابه اضافه کنید. سپس، حرارت را خاموش کنید و این تابه را کنار بگذارید.

برای خرید نمک و فلفل سیاه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله ششم: سس بشامل لازانیا را آماده کنید

در این مرحله از طرز تهیه لازانیا رولی با سس بشامل، وقت آن است که به سراغ تهیه سس بشامل () بروید. برای این منظور، کره را در قابلمه کوچکی بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا کره ذوب گردد. سپس، آرد را نیز به کره بیفزایید و مواد را به خوبی هم بزنید تا آرد و کره کاملا با یکدیگر ترکیب شوند. آرد را برای 2 دقیقه روی حرارت کم تفت دهید تا طعم و عطر خامی آرد رفع گردد.

برای خرید کره و آرد سفید می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله هفتم: پخت سس بشامل را تکمیل کنید

پس از گذشت این مدت، شیر را نیز کم کم به محتویات این قابلمه اضافه کنید و همزمان، این مواد را هم بزنید تا آرد گلوله نگردد. هم زدن را به طور پیوسته تا زمانی ادامه دهید که سس بشامل شما غلیظ گردد.

سپس، میزانی نمک، فلفل سفید و جوز هندی را نیز به این سس اضافه نموده و با باقی مواد ترکیب کنید. پس از آن، حرارت را خاموش کنید و قابلمه حاوی سس بشامل را کنار بگذارید.

برای خرید شیر می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله هشتم: ورقه های لازانیا را بجوشانید

پس از پشت سر گذاشتن مراحل بالا و آماده سازی مایه گوشتی و سس بشامل، وقت آن است که سراغ آماده کردن لازانیا بروید. برای این منظور، در یک قابلمه میزانی آب بریزید و روی حرارت بگذارید تا آغاز به جوشیدن کند. سپس، ورقه های لازانیا را در قابلمه بگذارید تا به مدت 6 الی 8 دقیقه بجوشند و نرم شوند.

بعد از نرم شدن، لازانیا را در سبد بریزید و به خوبی آبکشی کنید. در این مرحله، باید فر را هم روشن نموده و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد.

برای خرید لازانیا می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله نهم: ورقه های لازانیا را رول کنید

در این مرحله از طرز تهیه لازانیا رولی لقمه ای، ورقه های نرم و آبکشی شده لازانیا را با دقت روی پارچه تمیز پهن کنید تا خشک شوند. مراقب باشید لازانیاها را پاره نکنید. سپس، روی هر یک از ورقه ها میزانی از مایه گوشتی را که قبلا آماده کردید، بریزید و پخش کنید. در ادامه، ورقه های لازانیا را رول کنید.

مرحله دهم: رول های لازانیا را در ظرف بچینید

حالا، بخشی از سس بشامل را که قبلا آماده کردید، کف یک ظرف پیرکس یا هر ظرف مناسب دیگری (برای قرارگیری در فر) بریزید. سپس، رول های لازانیا را در این ظرف روی لایه سس بچینید و به جای مانده سس بشامل را روی رول ها اضافه کنید. در ادامه، سطح لازانیا رولی را با میزان دلخواه از پنیر پیتزا یا پنیر موزارلای رنده شده بپوشانید. روی این ظرف را با ورق فویل بپوشانید.

برای خرید انواع پنیر پخت و پز مانند پنیر پیتزا و موزارلا می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله یازدهم: لازانیا رولی را بپزید

تا الان مطمئنا فر شما کاملا گرم شده است. بنابراین، در این مرحله ظرف حاوی رول های لازانیا را در طبقه میانی فر قرار دهید. حدود 30 الی 35 دقیقه منتظر بمانید تا لازانیا رولی خوشمزه آماده شده و پنیر پیتزا ذوب گردد. در 10 دقیقه پایانی پخت، ورقه فویل را از روی ظرف بردارید و فر را روی حالت گریل بگذارید تا پنیرها کاملا برشته و طلایی شوند.

مرحله آخر: لازانیا رولی را سرو کنید

پس از گذشت این مدت، فر را خاموش نموده و ظرف حاوی لازانیا رولی را از فر خارج کنید. سپس، حدود 5 الی 10 دقیقه صبر کنید تا رول های لازانیا کمی خنک شوند و سس و پنیر پیتزا تا حدودی خودشان را بگیرند.

سپس، هر یک از رول ها را با کفگیر صاف یا کفگیر مخصوص لازانیا، به آرامی از ظرف بردارید و در ظرف سرو قرار دهید تا شکل ظاهری آن ها حفظ گردد. در صورت تمایل، می توانید کمی سس بشامل نیز روی هر رول بریزید. برای تزیین این لازانیا رولی مجلسی می توانید از برگ های ریحان تازه یا جعفری خرد شده و کمی پنیر پارمسان رنده شده بهره ببرید و آن را با سس دلخواه () سرو کنید.

در صورت تمایل، برای خرید پنیر پارمسان و انواع سس می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

دستور تهیه لازانیا رولی بدون سس بشامل

طرز تهیه لازانیا رولی بدون سس بشامل در مراحل تهیه مایه گوشتی و آماده سازی ورقه های لازانیا درست مانند همان چیزی است که در دستور بالا برایتان گفتیم؛ با این تفاوت که به جای سس بشامل باید از سس گوجه فرنگی خانگی یا آماده بهره ببرید.

یعنی، کف ظرف مناسب برای فر را باید با میزانی سس گوجه بپوشانید و روی رول های لازانیا هم باید از همین سس بریزید. باقی مراحل را مطابق دستور بالا دنبال کنید.

روش تهیه لازانیا رولی بدون فر

در طرز تهیه لازانیا رولی در قابلمه، کافی است رول های لازانیا را مطابق دستور بالا آماده کنید. سپس، کف یک قابلمه با قطر مناسب را چرب کنید و میزان کمی سس گوجه یا مخلوط رب و آب در آن بریزید.

رول های لازانیا را به آرامی در کنار هم بچینید و روی آن ها را با باقی مانده سس گوجه بپوشانید. پنیر پیتزا را هم روی رول ها بریزید. سپس، درب این قابلمه را ببندید و آن را برای 3 الی 5 دقیقه روی حرارت ملایم رو به زیاد قرار دهید تا مواد گرم شوند.

سپس، حرارت را کاملا کم کنید و اجازه دهید لازانیا رولی به مدت 30 الی 40 دقیقه بپزد و پنیر کاملا ذوب گردد. برای جلوگیری از ته گرفتن غذا، می توانید یک شعله پخش کن زیر قابلمه قرار دهید.

دستور تهیه لازانیا رولی در توستر

برای تهیه لازانیا رولی در توستر نیز ابتدا باید مواد را مطابق دستور بالا آماده کنید و رول های لازانیا را بپیچید. سپس، توستر را روی دمای 160 درجه سانتی گراد قرار دهید تا گرم گردد. کف یک قالب مناسب برای توستر (فلزی یا پیرکس مقاوم) را چرب کنید و کمی سس گوجه بریزید. در ادامه، رول های لازانیا را در قالب بچینید و روی آن ها را با به جای مانده سس گوجه فرنگی و پنیر پیتزا بپوشانید.

سپس، قالب را داخل توستر قرار دهید و روی آن را با فویل بپوشانید. پس از آن، حدود 20 دقیقه منتظر بمانید تا لازانیا رولی خوشمزه شما بپزد. پس از گذشت این مدت، فویل را بردارید و ظرف را برای 10 الی 15 دقیقه دیگر در توستر با دمای 160 درجه سانتی گراد بگذارید تا پنیر طلایی گردد.

آموزش تهیه لازانیا رولی تک نفره

طرز تهیه لازانیا رولی تک نفره کاملا مشابه همان چیزی است که در دستور بالا برایتان گفتیم؛ با این تفاوت که باید تعدادی ظرف کوچک تک نفره برای قرارگیری در فر آماده کنید و کف این ظرف ها را با میزانی سس بشامل یا سس کچاپ () بپوشانید. سپس، 2 الی 3 عدد رول (بسته به ابعاد ظرف تک نفر) را چسبیده به هم در هر یک از این ظرف ها بگذارید و باقی مراحل را عینا دنبال کنید.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه لازانیا رولی لقمه ای

  • ورقه های لازانیا را فقط برای 6 الی 8 دقیقه بجوشانید تا بیش از میزان نرم و له نشوند. پخت بیش از حد، موجب پاره شدن ورقه ها در هنگام رول کردن می گردد.
  • پس از آبکش کردن ورقه های لازانیا، حتما آن ها را روی یک پارچه نخی تمیز پهن کنید تا رطوبت اضافی گرفته گردد. این کار از لیز خوردن یا چسبیدن ورق ها هنگام رول کردن جلوگیری می نماید.
  • مایه گوشتی باید غلیظ باشد تا هنگام رول کردن از ورقه های لازانیا نریزد. اگر مایه بیش از حد شل باشد، لازانیا وا می رود یا شکل خود را از دست می دهد.
  • از ریختن میزان زیادی مایه روی هر ورقه خودداری کنید. در غیر این صورت، رول های لازانیا احتمالا باز یا پاره می شوند.
  • در کف ظرف حتما کمی سس گوجه فرنگی یا بشامل بریزید تا رول ها به ظرف نچسبند. میزانی سس هم روی رول ها بریزید تا خشک نشوند.
  • پوشاندن درب ظرف با فویل در نیمه اول پخت، از خشک شدن لازانیا جلوگیری نموده و به پخت کامل آن یاری می نماید.
  • در صورت تمایل، می توانید میزان کمی پنیر پیتزا یا موزارلا هم داخل هر یک از رول های لازانیا اضافه کنید.
  • رول های لازانیا را طوری در ظرف بچینید که کاملا به یکدیگر نزدیک باشند اما اصلا فشرده نشوند.
  • در صورت تمایل، می توانید میزانی قارچ اسلایسی نیز به مایه گوشتی لازانیا رولی اضافه کنید.
  • بسته به طبع و ذائقه، می توانید میزانی پودر آویشن نیز به مایه گوشتی لازانیا رولی اضافه کنید.
  • در طرز تهیه لازانیا رولی با مرغ، کافی است به جای گوشت چرخ نموده مخلوط از فیله مرغ (نگینی خرد شده) یا چرخ نموده مرغ بهره ببرید، درست مثل طرز تهیه لازانیا با مرغ.
  • در طرز تهیه لازانیا رولی با سویا، یک لیوان سویای دانه درشت را به مدت 15 دقیقه در آب ولرم یا آب جوش خیس کنید. سپس، سویای خیس خورده را به خوبی آبکشی کنید و فشار دهید تا آب اضافی آن خارج گردد. حالا می توانید این سویا را در دستور بالا جایگزین گوشت چرخ نموده کنید.

بیشتر بخوانید:

فوت و فن های خوشمزه شدن لازانیا رولی

آیا می توانیم لازانیا رولی را با ورقه های نپخته لازانیا درست کنیم؟

خیر. ورق لازانیا را ابتدا باید بجوشانید. در غیر این صورت، اولا رول کردن ورقه ها غیر ممکن می گردد؛ در درجه دوم نیز، غذای شما بافتی خشک، سفت و نپخته خواهد داشت.

برترین زمان برای اضافه کردن پنیر پیتزا به لازانیا رولی چه موقع است؟

پس از چیدن رول ها در ظرف، سس را روی آن ها بریزید و سپس، پنیر پیتزا را اضافه کنید. در صورت تمایل، میزان کمی پنیر هم داخل رول ها بریزید، اما میزان زیاد موجب باز شدن رول ها می گردد.

چرا لازانیای من وا می رود یا رول ها باز می شوند؟

موارد زیر از اصلی ترین دلایل وا رفتن لازانیا و باز شدن رول ها هستند:

  • شل بودن بیش از حد مایه لازانیا
  • پخت بیش از حد ورقه ها
  • پر کردن بیش از حد هر یک از ورقه ها
  • نریختن سس روی رول ها که موجب خشک شدن و باز شدن رول ها در فر می گردد.

آیا می توانیم لازانیا رولی را فریز کنیم؟

بله. پس از آماده سازی رول ها و پیش از پخت، می توانید آن ها را در ظرف مناسب فریز کنید. در زمان مصرف، لازانیا رولی را به صورت یخ زده مستقیما در فر قرار دهید و زمان پخت را حدود 10 الی 15 دقیقه افزایش دهید.

چه سسی برای لازانیا رولی مناسب تر است؟

سس بشامل خامه ای و غلیظ، سس کچاپ یا حتی ترکیب این دو نوع سس از برترین گزینه ها برای طبخ لازانیا رولی به حساب می آیند.

برای تهیه لازانیا سبزیجات از چه موادی استفاده کنیم؟

شما می توانید لازانیا رولی را بدون گوشت، مرغ یا سویا فقط با سبزیجاتی مانند اسفناج و قارچ یا دیگر انواع سبزیجات دلخواه درست کنید. طبیعتا، افزودن سس بشامل یا سس گوجه به همراه پنیر برای الزامی است.

چه ظرفی برای پخت لازانیا رولی مناسب تر است؟

ظرف های مقاوم در برابر حرارت مانند پیرکس، سرامیک یا فلز نسوز مناسب هستند. برای قرار دادن در توستر یا فر، توجه کنید که ظرف باید ارتفاع کمی داشته باشد تا گرما به خوبی به تمام قسمت ها برسد.

آیا می توانیم لازانیا رولی را از قبل آماده کنیم و بعدا بپزیم؟

بله. می توانید رول ها را چند ساعت زودتر آماده نموده و در یخچال نگهداری کنید تا در زمان احتیاج داخل فر بپزید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 6 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 6 اردیبهشت 1404 گردآورنده: bigkurosh.ir شناسه مطلب: 2474

به "4 رسپی لازانیا رولی با بشامل" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "4 رسپی لازانیا رولی با بشامل"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید