5 طرز تهیه دیپ ماست
به گزارش مجله کوروش بزرگ، دیپ ماست چیست؟ دیپ ماست در واقع نوعی سس سالم، سبک و خوشمزه بر پایه ماسته که هم به عنوان سس کنار سبزیجات خام مثل هویج و کرفس یا همراه با چیپس و کراکر خورده می شه؛ هم همراه کباب، مرغ، ماهی یا سیب زمینی سرخ نموده و هم به عنوان چاشنی سالاد یا ساندویچ کاربرد داره. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه دیپ ماست به چند روش مختلف به همراه ماست با مواد مختلف رو به شما آموزش بدیم.

طرز تهیه دیپ ماست در یک نگاه
برای تهیه دیپ ماست با خیار، اول ماست چکیده یا یونانی غلیظ رو آماده کنید و اگه ماست معمولی دارید، اون رو چند ساعت توی صافی بذارید تا آب اضافیش گرفته بشه؛ بعد خیار رو پوست بگیرید، رنده کنید، کمی نمک بزنید و آب اضافیش رو بگیرید. یه حبه سیر رو ریز رنده یا له کنید و شوید تازه رو خرد کنید. حالا ماست، خیار، سیر و شوید رو توی کاسه بریزید و خوب مخلوط کنید؛ سپس آبلیمو، روغن زیتون، نمک و فلفل رو اضافه کنید و دوباره هم بزنید. دیپ رو حداقل نیم ساعت توی یخچال بذارید تا طعم ها جا بیوفته و بعد با کمی روغن زیتون، شوید تازه، پاپریکا یا سماق تزئین کنید.
برای مطالعه مواد لازم، جزییات و مراحل درست کردن دیپ ماست به چند روش ادامه این مطلب رو مطالعه کنید.
مواد لازم برای تهیه دیپ ماست با خیار
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
ماست (چکیده یا ماست یونانی) | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
خیار | 1 عدد میانه |
سیر | 1 حبه |
شوید تازه یا شوید خشک | 2 قاشق غذاخوری |
آبلیمو | 1 قاشق غذاخوری |
روغن زیتون فرابکر | 1 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
نان، چیپس یا کراکر | برای سرو با دیپ ماست |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: حدود 10 دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه دیپ ماست و خیار: حدود 15 دقیقه
مدت زمان لازم برای استراحت دیپ ماست در یخچال: حداقل 30 دقیقه
مراحل طرز تهیه دیپ ماست و خیار
طرز تهیه دیپ ماست در ترکیب با خیار و شوید، بادمجان کبابی، پنیر، انواع سبزیجات یا اصلا به صورت ساده با ماست چکیده یا ماست یونانی قابل انجامه.
مرحله اول: ماست رو آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه دیپ ماست و خیار، باید ماست مناسبی رو انتخاب کنید. برترین گزینه ماست چکیده یا ماست یونانیه؛ چون غلیظه و وقتی بقیه مواد رو بهش اضافه می کنید آبکی نمی شه. اگه ماست معمولی دارید، می تونید یه پارچه تنظیف تمیز رو داخل یه صافی قرار بدید و ماست رو داخل این صافی پوشیده شده با پارچه بریزید.
سپس، ماست رو در همین شرایط برای یکی دو ساعت داخل یخچال بذارید تا آب اضافیش گرفته بشه. اینطوری پایه دیپ ماست حسابی کرمی و غلیظ می شه.
در صورت تمایل، برای خرید انواع ماست مانند ماست چکیده و ماست یونانی می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله دوم: خیار رو رنده و آبگیری کنید
بعد از غلیظ شدن ماست، باید خیار رو پوست بگیرید؛ البته اگه پوست خیار رو دوست ندارید! سپس، خیار رو رنده کنید. حالا روی خیار رنده شده یه کمی نمک بپاشید و بذارید 10 دقیقه بمونه. این کار باعث می شه خیار آب بندازه. حالا مهم ترین بخش این مرحله اینه که آب خیار رو کاملا بگیرید. برای این منظور، می تونید خیار رنده شده رو توی پارچه تنظیف بریزید و با دست فشار بدید تا آبش خارج بشه. این نکته خیلی مهمه، چون اگه آب خیار بمونه، دیپ تون شل و بی حالت می شه.
برای خرید نمک می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله سوم: سیر رو آماده کنید
در این مرحله از طرز تهیه دیپ با ماست، یه حبه سیر رو به صورت خیلی ریز رنده یا له کنید تا به شکل خمیر دربیاد و طعمش در کل دیپ یکنواخت بشه. اگه طعم سیر خام براتون تنده، می تونید حبه سیر رو قبل از رنده کردن برای چند ثانیه داخل آب جوش بندازید تا ملایم تر بشه.
مرحله چهارم: شوید رو آماده کنید
حالا شوید تازه شسته شده و بدون آب اضافی رو به صورت ریز ساطوری کنید و کنار بذارید. شوید تازه خیلی عطر بهتری می ده، ولی اگه نداشتید می تونید از شوید خشک بهره ببرید.
برای خرید انواع سبزیجات خشک مانند شوید می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله پنجم: مواد اصلی دیپ ماست رو مخلوط کنید
در این مرحله از طرز تهیه دیپ ماست و شوید و خیار، وقتشه ماست چکیده () یا یونانی () غلیظ و کرمی رو توی کاسه مناسبی بریزید. خیار و سیر رنده شده و شوید ریز ساطوری شده رو هم به ماست اضافه کنید. این مواد رو هم بزنید تا کاملا مخلوط بشن.
مرحله ششم: باقی مواد رو اضافه کنید
حالا آبلیموی تازه و روغن زیتون و بعلاوه، نمک و فلفل رو هم توی این کاسه بریزید. همه مواد رو با قاشق یا ویسک به خوبی مخلوط کنید تا دیپ یکدستی ایجاد بشه. بعدش دیپ ماست رو بچشید و اگه دوست دارید ترش تر باشه آبلیموی بیشتر، یا اگه پرادویه تر می پسندید فلفل یا سبزی بیشتر اضافه کنید.
برای خرید روغن زیتون و فلفل سیاه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله هفتم: دیپ ماست رو در یخچال استراحت بدید
در این مرحله از طرز تهیه دیپ ماست خانگی، بهتره کاسه حاوی دیپ رو حداقل به مدت 30 دقیقه داخل یخچال بذارید تا دیپ ماست جا بیوفته و طعم ها کاملا به خورد هم برن. البته، دیپ ماست درست بعد از مخلوط کردن هم قابل خوردنه، ولی اگه می خواید طعم حرفه ای و واقعی اون رو حس کنین، بذارید مدتی توی یخچال بمونه. این زمان باعث می شه عطر سیر، شوید و خیار حسابی به خورد ماست بره و مزه ها به خوبی با هم ترکیب بشن. هرچی بیشتر دیپ ماست در یخچال بمونه، خوشمزه تر می شه؛ حتی می تونین شب درست کنید و فردا سرو کنید.
مرحله آخر: دیپ ماست رو تزئین و سرو کنید
بعد از گذشت مدت زمان لازم برای استراحت دیپ ماست، این دیپ خوشمزه رو در ظرف سرو بریزید. می تونید وسط دیپ ماست رو کمی گود کنید و یه ذره روغن زیتون روش بریزید. برای زیباتر شدن هم کمی شوید تازه، پاپریکا یا حتی دونه های سماق روی دیپ بپاشید. شما می تونید دیپ ماست رو با نون پیتا، نون تست، انواع چیپس و کراکر، سبزیجات خام مثل هویج و کرفس یا حتی کنار و مرغ گریل شده سرو کنید.
در صورت تمایل، برای خرید انواع نان، چیپس و کراکر می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
روش تهیه دیپ ماست و بادمجان
در طرز تهیه دیپ ماست و بادمجان، اول چند عدد بادمجان رو روی شعله گاز یا توی فر کبابی کنید تا پوست شون کاملا سیاه و گوشت داخلش نرم و دودی بشه؛ بعد پوست بادمجان ها رو جدا کنید و گوشت شون رو له کنید؛ حالا توی یه کاسه ماست چکیده غلیظ رو با بادمجان له شده، یه حبه سیر رنده شده، کمی نمک و فلفل سیاه، چند قطره آبلیموی تازه و کمی روغن زیتون مخلوط کنید.
در صورت تمایل، کمی نعنا یا شوید خرد شده هم اضافه کنید تا عطر تازه تری بگیره؛ بعد دیپ رو به مدت 30 دقیقه توی یخچال بذارید تا طعم ها به خورد هم برن. موقع سرو با کمی روغن زیتون و پاپریکا یا نعنا خشک تزئینش کنید و کنار نون، سبزیجات یا غذاهای کبابی سرو کنید.
روش تهیه دیپ ماست و زیتون
طرز تهیه دیپ ماست و زیتون به این صورته که اول باید حدود یک لیوان ماست چکیده غلیظ رو توی کاسه بریزید؛ بعد نصف لیوان زیتون سبز یا سیاه بدون هسته رو ریز خرد کنید و به ماست اضافه کنید؛ یه حبه سیر له شده، یه قاشق غذاخوری روغن زیتون، کمی آبلیموی تازه و مقداری نمک و فلفل هم داخل کاسه بریزید.
همه مواد رو خوب هم بزنید تا ترکیب یکدستی ایجاد بشه؛ در صورت تمایل، می تونید کمی جعفری یا نعنا خرد شده هم اضافه کنید تا طعمش شاداب تر بشه؛ بعد دیپ رو حداقل 30 دقیقه داخل یخچال بذارید تا مزه ها با هم ترکیب بشن. موقع سرو، روی این دیپ رو با چند حلقه زیتون و یه کمی روغن زیتون تزئین کنید.
برای خرید می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
روش تهیه دیپ ماست و سبزیجات
در طرز تهیه دیپ ماست و سبزیجات، کافیه 2 لیوان ماست چکیده رو توی یه کاسه بریزید و بهش یه حبه سیر له شده، کمی آبلیموی تازه و مقداری نمک و فلفل اضافه کنید؛ بعد مقداری سبزیجات معطر مثل شوید، جعفری، گشنیز و نعنا رو ریز خرد کنید و به مقدار نصف لیوان از این سبزیجات خرد شده رو داخل ماست بریزید.
اگه دوست داشتید می تونید کمی هویج یا کرفس ریز رنده شده هم اضافه کنید تا بافت کرانچی تری پیدا کنه؛ حالا همه مواد رو خوب هم بزنین تا یکدست بشه و بذارید حداقل نیم ساعت توی یخچال بمونه تا طعم ها به خورد هم برن. موقع سرو روی دیپ رو با چند برگ سبزی تازه و کمی روغن زیتون تزئین کنید.
بیشتر بخوانید:
روش تهیه دیپ ماست و پنیر
در طرز تهیه دیپ ماست و پنیر، باید یک لیوان ماست چکیده غلیظ رو داخل کاسه بریزید و نصف لیوان پنیر فتا یا پنیر سفید له شده رو بهش اضافه کنید؛ بعد یه حبه سیر رنده شده، کمی آبلیموی تازه، یه قاشق غذاخوری روغن زیتون و مقداری فلفل سیاه هم داخل کاسه بریزید.
همه مواد رو با چنگال یا همزن دستی خوب مخلوط کنید تا حالت کرمی پیدا کنه؛ اگه دوست داشتید می تونید چند قاشق جعفری یا شوید خرد شده هم اضافه کنید تا عطر تازه تری بگیره؛ در نهایت، دیپ رو برای 30 دقیقه بذارید داخل یخچال تا طعم ها با هم ترکیب بشن. موقع سرو روش رو با کمی پنیر خرد شده، روغن زیتون یا چند برگ سبزی تازه تزئین نموده و همراه نون یا کراکر نوش جان کنید.
برای خرید انواع می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
بیشتر بخوانید:
نکات مهم در طرز تهیه دیپ ماست
- برای درست کردن یه دیپ ماست خوشمزه، بهتره از ماست چکیده یا یونانی بهره ببرید که حسابی غلیظ باشه و آب نندازه.
- اگه فقط ماست معمولی دارید، می تونید بذاریدش توی یه صافی یا پارچه تمیز چند ساعت بمونه تا آبش بره و سفت تر بشه.
- حتما بعد از رنده کردن یه کم نمک روی خیار بریزید و 10 دققیه صبر کنید تا آب بندازه؛ بعد آب خیار رو بگیرید که دیپ شل نشه.
- سیر رو خیلی ریز رنده کنید تا طعمش توی دیپ ماست پخش بشه و تیکه های تندش زیر دندون نیاد.
- آبلیمو رو کم کم اضافه کنید و مزه رو بچشید تا زیادی ترش نشه.
- سبزی های تازه مثل شوید، نعنا یا جعفری رو ریز خرد کنید تا دیپ ماست تون هم خوش عطر بشه و هم ظاهر قشنگ تری داشته باشه.
- دیپ ماست رو حداقل نیم ساعت توی یخچال بذارید تا مزه ها حسابی به خورد هم برن.
- بهتره چند دقیقه قبل از سرو دیپ ماست رو از یخچال دربیارید تا عطرش بیشتر حس بشه.
بیشتر بخوانید:
فوت و فن های خوشمزه شدن دیپ ماست
دیپ ماست چیه؟
دیپ ماست یه سس غلیظ و خوشمزه بر پایه ماست چکیده یا یونانیه که می شه با سبزیجات، سیر، ادویه و مواد دلخواه ترکیبش کرد. شما می تونید دیپ ماست رو کنار سبزیجات خام، انواع نان و انواع چیپس و کراکر یا همراه با غذاهای گوشتی سرو کنید.
آیا می شه دیپ ماست رو بدون سیر درست کنیم؟
بله، اگر سیر دوست ندارید یا بهش حساسیت دارید، می تونید حذفش کنید و به جای سیر کمی سبزیجات تازه یا ادویه اضافه کنید.
دیپ ماست تا چند روز قابل نگهداریه؟
داخل یخچال و توی ظرف دربسته حدود 3 تا 5 روز قابل نگهداریه. بهتره درب ظرف رو خیلی باز نذارید و آب خیار داخلش نباشه تا سریع خراب نشه.
دیپ ماست آبکی شد، چیکار کنیم؟
دلیل اصلی شل شدن دیپ معمولا آب خیار یا ماست رقیق هست. می تونید خیار رو بهتر آب بگیرین یا ماست رو قبل از ترکیب صاف کنید تا غلیظ تر بشه.
می شه دیپ ماست رو تند یا پرادویه درست کنیم؟
بله، با اضافه کردن فلفل قرمز، چیلی یا ادویه های دلخواه می تونید دیپ ماست رو تندتر یا پرادویه تر کنید.
منبع: افق کوروش