15 خوراکی افزایش دهنده طول عمر
به گزارش مجله کوروش بزرگ، سیر به خاطر داشتن ترکیبات آلیسین، خاصیت آنتی بیوتیکی دارد؛ بوی خاص سیر هم به علت وجود همین ماده است. علاوه بر این، سیر اثر ضد انعقاد خون، جذب کننده و پایین آورندۀ فشار خون هم دارد. به خاطر وجود فلاونیدهای آنتی اکسیدانی موجود در سیر، این مادۀ غذایی ارزشمند نقش مهمی در پیشگیری از سرطان های گوارشی، بیماری های قلبی عروقی و کاهش مقدار کلسترول خون دارد.
15 خوراکی افزایش دهنده طول عمر
مواد غذایی سالمی که بو دارند
سیر
سیر به خاطر داشتن ترکیبات آلیسین، خاصیت آنتی بیوتیکی دارد؛ بوی خاص سیر هم به دلیل وجود همین ماده است. علاوه بر این، سیر اثر ضد انعقاد خون، جذب نماینده و پایین آورندۀ فشار خون هم دارد. به خاطر وجود فلاونیدهای آنتی اکسیدانی موجود در سیر، این مادۀ غذایی ارزشمند نقش مهمی در پیشگیری از سرطان های گوارشی، بیماری های قلبی عروقی و کاهش اندازه کلسترول خون دارد.پیاز
پیاز هم خواص آنتی بیوتیکی و البته ضد عفونی دارد. پیاز باکتری های عامل پوسیدگی دندان ها، ورم لثه، پارادونتیت (التهاب لثه) و برخی آنژین ها را می کشد. پیاز مانع ایجاد برخی واسطه های التهابی می گردد، آنچه که این سیرمانند انجام می دهد این است که مانند یک نیروی یاریی در مقابل برخی بیماری ها مانند آسم و مسائل ناشی از استعمال دخانیات عمل می نماید.گیاهان معطر دیگر
گیاهان معطر مانند رزماری، آویشن، پونه، ریحان و نعناع، سرشار از اسانس های خانوادۀ ترپن ها هستند (اسانسی که آنها را معطر می نماید). ترپن ها می توانند بر روی تومورها تأثیر بسیار زیادی داشته و تکثیر سلول های سرطانی را کاهش دهند یا باعث مرگ این سلول ها شوند.زردچوبه و فلفل سیاه
زردچوبه که حاوی آنتی اکسیدان های قوی، ضد التهاب ها و ضد سرطان ها است، ادویۀ مناسبی برای قرار گرفتن در منوی غذای روزانۀ ماست. این ادویه در کنار فلفل سیاه، خاصیتش ده برابر می گردد.سویا
در سویا ایزوفلاون وجود دارد، ایزوفلاون آنتی اکسیدانی قوی است که خطر ابتلا به سرطان و بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد، اندازه کلسترول خون را پایین می آورد و برخی نشانه های یائسگی را تسکین می دهد.سویا به شکل توفو، میسو، سس سویا، شیر سویا و یا ماست سویا عرضه می گردد. توجه: دانه های سویا به هیچ وجه با سویای واقعی قابل مقایسه نیستند.
علاوه بر ایزوفلاون، سویا خواص دیگری هم دارد: حاوی پروتئین بالا، اسیدهای چرب، ویتامین، املاح معدنی و فیبرهای خوراکی هم هست.
قارچ ها
برخی از قارچ ها، مانند قارچ های ژاپنی شیتاکه، متاکه و ریشی سیستم دفاعی بدن را تحریک می نمایند. این اثر به خاطر وجود پلی ساکاریدهایی مانند بتا گلوکن و لنتینان در این نوع از قارچ هاست.این خاصیت ِ تحریک نمایندگی ِ سیستم دفاعی فواید بسیاری دارد، خصوصاً در موارد سرطان؛ و در قارچ های پلورُتز و قارچ پاریسی یافت می گردد.
میوه های قرمز
تمشک، توت فرنگی، توت سیاه، زغال اخته، انگور فرنگی سیاه، توت کانادایی، کران بری و انگور سیاه، میوه هایی سرشار از آنتی اکسیدان، پلی فنول و فلاونید هستند. برای مثال، تمشک 2 برابر بیشتر از گریپ فروت و حدوداً 9 برابرِ کیوی، ذخیرۀ آنتی اکسیدان دارد. به همین دلیل است که میوه های قرمز از بیماری های اختلال در بازسازی عصبی (مانند آلزایمر) پیشگیری می نمایند، فشار خون را پایین می آورند، کلسترول خوب خون را افزایش می دهند، از بروز بیماری های قلبی عروقی هم پیشگیری می نمایند، سرعت رشد تومورها را کند می نمایند و عوامل سرطان زا را از بین می برند.شکلات سیاه
شکلات تلخ در مبارزه با خستگی و هم پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی سهیم است. مسائل گردش خون را با افزایش حجم رگ ها، محدود کردن حمله های پلاکتی و سیال کردن خون رفع می نماید، ضمناًً خاصیت ضد التهابی و ضد سرطانی هم دارد. شکلات سیاه با اثر سرخوشی اش، یک ضد افسردگی طبیعی است.هر چه شکلات طبیعی تر باشد، خوردن منظم آن بیشتر توصیه می گردد؛ البته به شرط رعایت تعادل و میانه روی زیرا کاکائو یک مادۀ کم کالری نیست.
ماهی
ماهی که سرشار از امگا 3 است، به خاطر فوایدش برای سیستم قلبی عروقی مشهور شده است. اندازه کافی امگا 3 در پیشگیری از سرطان و مسائل خلق و خو در افراد افسرده مؤثر است. به زنان باردار توصیه می گردد که امگا 3 زیادی مصرف نمایند زیرا امگا 3 حاوی اسیدهای چرب ضروری برای رشد مناسب مغز جنین است.2 تا 3 با در هفته ماهی بخورید، البته خوردن ماهی های کوچک تر در الویت است (ماهی های کوچک حاوی جیوۀ کمتری هستند).
زنجبیل
زنجبیل حاوی آنتی اکسیدان های بسیار سودمند برای پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی، برخی سرطان ها و دیگر بیماری های مرتبط با افزایش سن است. این ریشه، خواص ضد التهابی بسیار خصوصاً در درمان بیماری های رماتیسم و ورم مفاصل دارد.در نهایت، زنجبیل گوارش را تسهیل نموده و به مبارزه با تهوع و استفراغ یاری می نماید.
جلبک
جلبک که در گذشته تنها در آسیا مصرف می شد، هم اکنون در تمام اروپا هم خورده می گردد.جلبک کالری بسیار پایینی دارد و سرشار از پروتئین و فیبر است. این مادۀ غذایی ارزشمند حاوی ید، کلسیم، مهمیم، پتاسیم، فسفر، آهن، روی، مس، سلنیوم و... است.
جلبک ها تنها گیاهانی حاوی B12 (B12 برای بافت های عصبی لازم است) هستند، و این موضوع در چارچوب رژیم های غذایی گیاهخواری اهمیت ویژه ای دارد.
جلبک های قهوه ای سرشار از ویتامین های C و E ، جلبک های قرمز سرشار از پروویتامین و جلبک های سبز غنی از ویتامین C هستند. برخی هایشان هم حاوی امگا 3 اند !
تأثیر جلبک ها بر سلامتی چیست؟ آنها به پیشگیری از پرفشاری خون، یبوست، کم کاری تیروئید و تومورها یاری می نمایند ضمناً آنتی باکتری و ضد کرم هم هستند.
چای سبز
چای سبز یک ضد سرطان بسیار عالی است و با کاهش تشکیل پلاک های آتروم از بیماری های قلبی عروقی پیشگیری می نماید، پلاک های آتروم عامل انسداد عروق هستند. این چای مانند یک سم زدا برای بدن عمل می نماید و پیری را به تأخیر می اندازد. ضمناًً، تصور می گردد که چای سبز به مبارزه با بیماری های اختلال در بازسازی سلول های عصبی مانند بیماری آلزایمر یاری می نماید.غلات کامل
غلات کامل سرشار از فیبر اند و باید در فهرست غذایی ما از الویت بالایی برخوردار بوده و جایگزین علات تصفیه شده بشوند، غلات تصفیه شده طی مراحل صنعتی بخش عمده ای از خواصشان، خصوصاً فوایدی را که برای گوارش و سیستم قلبی عروقی دارند، از دست می دهند.نان کامل، غلات کامل صبحانه و دیگر غلات کامل (برنج، نان ...) باید هر روز مصرف شوند.
روغن زیتون
مادۀ غذایی اصلی رژیم های مدیترانه ای، روغن زیتون است که مزیت اصلی اش ایجاد تعادل بین امگا 3 و امگا 6 است. این روغن آثار غیر قابل بحثی در پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی دارد. توصیه می گردد که این روغن را جایگزین روغن های دیگر نموده و حتی با روغن کلزا که سرشار از امگا 3 است، مخلوط کنید.بروکلی و سبزیجات دیگر
بروکلی، گل کلم، کلم بروکسل و البته گوجه فرنگی و فلفل و بعد از آنها چغندر و کدوتنبل، سبزیجات فوق العاده ای برای سلامتی هستند. سبزیجات کالری بسیار کم، اندازه زیادی فیبر، ویتامین و مواد معدنی دارند. این گروه از موادغذایی، باید 2 بار در روز، در وعده های غذایی نهار و شام، مورد استفاده قرار گیرند.منبع:گروه سلامت سیمرغ
ارسال به وسیله کاربر محترم سایت : mostafakazemy
/ج
منبع: راسخون